Србија постаје нормална, а не лоповска држава и то им сметa

Vucic na poslovnom forumu
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да Србија постаје нормална држава, а не лоповска, да у њој нема више буразерских приватизација, већ мора да се плати повериоцима, отплате дугове и победи на тендеру, што смета онима који би монопол како би могли да краду.

Вучић је, након обиласка Дечје болнице у Тиршовој, на питање новинара како то да га критикују из опозиције због посете Kини иако је донео уговоре у вредности од више од три милијарде евра, рекао да би неки - пошто не могу да га победе на изборима - да га уклоне силом с власти.

"Једино што бих могао да урадим за њих јесте да кажем: ''Ево народе, излазимо на изборе, дозвољено је да буду кутије ћораве и да само гласате за њих, само са ћоравим кутијама могу да победе. Kо ће да да глас за њих? Није чудо што се код њих јављају идеје о насилном рушењу власти. О томе јавно говоре. У свим земљама света се иде у затвор за то, али код нас не, и надам се да ће тако увек остати", рекао је он.

Демократија је најбољи облик политичког режима, додао је он.

Вучић је истакао да је важно да људи виде ко и како води државу.

Указао је да се опозиција буни што имамо раст, што се обнављају све здравствене институције што они нису раније, што се не затварају фабрике, као што су раније власти чиниле.

"Буне се што отварамо фабрике, а не затварамо. Што сам довео само у Ниш седам фабрика. За шта ти да се буниш? Да ли сте и једну фабрику оставили у животу у Чачку, Лозници, ни у Нови Сад нисте довели? Шта је ту сада лошије? Лошије је једино што не могу да пљачкају као што су пљачкали ПKБ“, рекао је Вучић.

С тим у вези је пренео да су раније власти, то јест Драган Ђилас, поделили са директорима ПKБ 626.000 евра бонуса, пара грађана.

"Једини који није добио тај бонус био је директор производње, јер га Ђилас није довео. Сви остали преваранти су добили те паре, а радници ништа. Поделили су бонус на основу фиктивне добити. Пет или шест директора је добило само да би и Ђилас добио“, казао је он.

На приче да је ПKБ продат јефтино поручио им је:

"Што ниси ти купио ако је јефтино па продаш скупље? Што си све тада радио са Мишковићем. Сада им смета што нема те врсте монопола, него што морају да дају паре. Нема више буразерске приватизације. Нема договора са једним или другим. Цела држава је тако функционисала и више тога нема. Србија постаје нормална држава, а не лоповска и зато хоће да се врате на власт. То је једини начин како су научили да живе и богате се“, казао је он.

"Морају да победе на парламентарним изборима да би дошли на власт, али то им неће бити тако лако“, закључио је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести