Нисам ја тај који је потписао акт о премештању дијалога

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да он није никад потписао никакав споразум или акт о премештању дијалога Београда и Приштине из Уједињених нација у Европску унију, већ је то урађено за време Бориса Тадића.

"Никада нисмо никакав споразум, никакав акт о премештању из УН у Европу ми ни потписивали, нити било шта. Било је различитих промена формата, али ни Дачић, ни Ðурић, ни Вучић, ни било ко, никада ништа о промени надлежности или структуре дијалога није потписао. Ништа слично", рекао је председник Србије.

Вучић је, одговарајући на питања новинара након састанка са врхом Војске Србије ко је одговоран за пребацивање дијалога изт УН у оквире ЕУ - он или Борис Тадић, казао да је у септембтру 2010. године Генерална скупштина УН на предлог Бориса Тадића усвојила резолуцију којом је позвала ЕУ да посредује у дијалогу Београда и Приштине.

У марту 2011. године започео је дијалог Тахири - Стефановић, подсетио је Вучић и додао да је први споразум који је потписан 2. децембра 2011. године био споразум о интегрисаном управљању границама.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести