Хоћу живот, будућност, а не да кукамо

Vucic sa Ginterom
Најновије
Извор: Танјуг

У последних 30 година направили смо много катастрофалних грешака и за то се плаћа цена, али ја не желим да кукамо и плачемо над судбином, желим живот, мир и будућност, поручио је данас председник Србије Александар Вучић.

"Та борба траје траје вековима. Ми смо у последњих 30 година направили много катастрофалних грешака. Је л' мислите да се за то не плаћа цена? Али, ми у Топличком округу имамо мање Срба него Албанаца у Подујеву, а то су четири општине", рекао је Вучић новинарима после обиласка Војнотехничког института.

Све иде против нас, али Срби нису никад волели да гледају у будућност и анализирају и како да нешто поправе, рекао је он.

"Највише волимо да плачемо над својом судбином. Волимо изговоре, да увек неко други буде крив. А код Вучића не пада динар већ годинама. Kод нас кад држава није крива за нешто, ви сте пропали. Држава мора да буде крива за све, морамо да будемо губитници", рекао је Вучић.

У том контексту упитао је колико песама имамо у којима се славе наши успеси - можда једну, две.

"Ја хоћу живот, мир, будућност , нећу да плачемо. А, не, не Вучићу, ти хоћеш да нас одвојиш од заветне политике - е, ево вам сад, сада ћемо сви да плачемо. Добили сте разграничење како су други одлучили у време ваше власти, ништа нисте урадили по том питању. Ја сам се мучио и борио да нешто променим - могу-могу, не могу, није проблем. Па једног дана објасните Србима на KиМ зашто сте водили такву полтиику и зашто не живе у Србији", поручио је Вучић опозицији.

Kако је додао, он ће на власти бити још једно три године, а о овоме ће се причати још 30 година.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести