Са ХПК је још све отворено

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је све у вези тужбе компаније ХПК која је управљала железаром у Смедереву отворено и да ће се држава борити да не плати тражених 10 до 12 милиона долара.

Вучић је, на констатацију да је компанија ХПК, која је управљала железаром, тужила државу и железару, и да је предвиђено да се плати 12 милиона долара, те питање ко ће да плати тај новац, рекао да сматра да немамо обавезу да плаћамо ту своту.

Све је још у процедури и борићемо се за тих 10 до 12 милиона евра. То са ХПК биће још борбе, поручио је он.

Вучић је рекао да је важно да се објасни грађанима, посебно Драгану Ђиласу, који је „научио како да краде за себе, а не како да ради за државу“, да је било немогуће пронаћи стратешког партнера а да железара не ради.

Замислите да продајете Турцима ових 100 бикова дневно, а да немате кланицу. Ми смо морали да нађемо неког да управља железаром, а нисмо могли да кажемо да железара не ради, да су радници на одмору и да они дођу и запосле. Држава је плаћала велике своте месечно, објаснио је он.

Вучић је рекао да је, ако је за нешто заслужио да добије поверење народа, онда то због железаре.

Он је пренео да је Србија ХПК добио у Европи и да није ништа изгубила, а да је та компанија сада отишла у Америку јер мисли да може да се наплаћује од наше имовине.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести