Сачуваћемо земљу од било каквих сукоба

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић је поручио данас да ће Србија бити сачувана од било каквих сукоба и да он, за разлику од других, не жели да говори о рату.

"Ми о рату не желимо да говоримо и даћемо све од себе да нашу земљу сачувамо од било каквих сукоба", рекао је Вучић на питање новинара како коментарише то што косовски премијер Рамуш Харадинај поручује да ће, ако дође до поделе територије доћи до новог рата.

Вучић каже да је видео и данас да још неко нешто поручује по том питању, као и да је његова порука да ћемо ми сачувати мир.

"Када стално помињете ту реч - рат и када то ради Орић и Харадинај, када то стално раде онда не можете да кажете да је то безвезе и да су то глупости. Стара изрека каже - када видите код Чехова окачену пушку у првом чину онда ће она да опали у трећем чину", навео је Вучић.

Председник Србије истиче да стално говори грађанима да немамо загарантован мир и да се стално, буквално, на дневном нивоу бори за стабилност на КиМ.

"За петорицу Срба морали смо да се боримо и рекли смо да нема наставка разговора ако их не пустите одмах и успели смо, али то треба сваки дан да радите. Једном можда нећемо успети и биће можда неки тежи инцидент, а шта ћемо ако неко страда", запитао је Вучић.

Додао је да није пресрећан што мора одмах да иде у Брисел уместо уз вечеру да прослави у Француској успешну посету тој земљи.

Како је рекао, већ вечерас има припремне састанке за сутрашњи наставак дијалога у Бриселу.

Остале вести