Вучић упутио саучешће генералном секретару НАТО Јенсу Столтенбергу

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је вечерас писмо саучешћа генералном секретару НАТО Јенсу Столтенбергу, као и породици Столтенберг. У писму се каже:

"Дубоко ме је потресла вест о смрти Вашег оца, Торвалда Столтенберга, великог човека и хуманисте, који ће остати у драгом сећању не само Норвежана, већ и људи широм света, који ће памтити његову топлину и посвећеност раду. Као пријатељ Србије, Ваш отац је у небројеним приликама показао да је заслужио повељу којом је постао почасни грађанин града Београда, у којем је оставио неизбрисив траг.


Разговор који сам имао са њим у пријатној атмосфери његовог дома у Ослу, чуваћу у најлепшем сећању, не само као политичар, него и као човек који је увек спреман да слуша и научи нешто ново од мудрог и искусног учитеља. Без обзира на положај који је имао, увек је био посвећен принципима демократије и правичности, који су га неуморно водили ка циљевима које је себи поставио. Једини председник норвешког Црвеног крста у три наврата, што представља велико признање за његов у свету познат хуманитарни рад, недостајаће многима чији су животи попримили другачији и бољи ток захваљујући његовим напорима“, наводи се у писму председника Вучића.

Остале вести