Са Меркел о KиМ и многим другим питањима

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је у данашњем телефонском разговору са немачком канцеларком Ангелом Меркел имао прилику да објасни српску позицију по питању Kосова и Метохије.

Он је изразио и задовољство што је у Београду у разговору са замеником помоћника државног секретара САД Питом Мароком видео да америчка администрација жели да чује и Србију.

"Имао сам јутрос телефонски разговор са канцеларком Меркел. Разумео сам и шта су и захтеви и питања Меркелове, а чини ми се да сам имао прилику да објасним и која је српска позиција и по питању KиМ и неким другим веома важним питањима", рекао је Вучић.

Он је рекао и да се захвалио због све већег броја немачких инвеститора који долазе у нашу земљу.

"Разговарали смо о многим другим питањима, односима према прошлости. Разговарали смо о европским важним питањима, појединим нормама и правилима која морамо да досегнемо у смислу спољне политике и превелике отворености или недовољне отворености према појединим земљама. Да не помисли неко да се причало о ко зна каквим темама које би њима биле драге", казао је он.

Вучић је, поводом данашњег разговора са Мароком у Београду, рекао да је захвалан Американцима што се чини да по први пут од када је Трампова администрација успостављена желе да нас чују.

"Не кажем да су нам савезници по питању KиМ, не кажем да је то лако, јер имају другачији поглед. Али желе да нас чују", нагласио је он.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести