Са Орбаном висок степен сагласности

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је данас, у Анкари, где борави поводом инаугурације председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, имао билатерални састанак са мађарским премијером Виктором Орбаном са којим је постигао висок степен сагласности.

"Разговарали смо о ситуцији у Европи, о односима који владају данас у Европи, о стратешком путу Србије и промишљању на стратешки начин где Србија и Мађарска виде своје место у будућности, како да оснажимо снаге у централној Европи и како да ојачамо нашу сарадњу, да повећамо мађарске инвестиције и присуство у услужном и банкарском сектору, али и како даље да оснажимо Србију", објаснио је он.

Вучић је подсетио да мађарски званичници на сваком месту говоре добро о Србији и позивају ЕУ да прихвате Србију као своју прву нову чланицу.

"На томе сам завалан мађарском премијеру, влади и председнику. Са Мађарима, као што је Орбан рекао, имамо најбоље односе у савременој историји, што је веома важно имајући у виду број Мађара који живе код нас. Желим да ти људи осећају и виде колико поштујемо не само Мађаре у Мађарској, већ колико поштујемо и Мађаре који живе у Србији", нагласио је он.

Kазао је да је током боравка у Анкари имао и прилику за више билатералних сусрета, међу којима су били председник Бугарске Румен Радев, председник Македоније Ђорђе Иванов, мађарски премијер Виктор Орбан, албански премијер Еди Рама, као и са председавајућим Председништва БиХ Бакиром Изетбеговићем и многим другима.

"Ово је била добра прилика где можете много за своју земљу да урадите", закључио је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести