Вучић са званичницима Мађарске, Kазахстана и Бугарске

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Србије Александар Вучић, који борави у Анкари поводом инаугурације председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, имао је данас поподне у главном граду Турске низ билатералних сусрета.

Вучић се састао са председником Бугарске Руменом Радевим, премијером Мађарске Виктором Орбаном, премијером Kазахстана Бакитџаном Сагинтајевим и председавајућим Председништва БиХ Бакиром Изетбеговићем. 

Извор: Taнјуг

Церемонији инаугурације председника Турске, према најави званичне Анкаре, присуствује око 40 шефова држава и влада.

Ердогановим ступањем на дужност на снагу ступа и нови политички систем у Турској, усвојен након референдума о уставним амандманима, којим се председнику даје пуна извршна власт у земљи.

Извор: Taнјуг

Ердоган је, како је недавно приметио и председник Вучић, приликом недавне посете Анкари, најзаслужнији за "вртоглави успон" сарадње Србије и Турске.

Он је указао да је Турска највећа сила на Балкану, што је одговор онима који се питају колики је утицај Анкаре у питањима од значаја за Србију.

Ердоган не крије да Србију доживљава као најважнију земљу на Балкану, са којом је трговинска размена у непрекидном порасту, као и инвестиције.

Извор: Taнјуг

Ово је иначе трећа посета Вучића Турској, пошто је био у званичној посети почетком маја, а затим је средином јуна присуствовао, на позив Ердогана, свечаном отварању гасовода ТАНАП.

Остале вести