Вучић примио спортисте освајаче медаља

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић примио је данас српске репрезентативце у каратеу, теквондоу и пара стрељаштву, освајаче европских и светских медаља и захвалио им се на успесима.

На пријему у згради Генералног секретаријата на Андрићевом венцу код председника Вучића били су бронзана са Европског првенства у Kазању теквондоисткиња Тијана Богдановић, сребрни каратиста Стефан Јоксић и бронзани мушки тим са ЕП из Новог Сада, као и мушка екипа у пара стрељаштву на челу са Драганом Ристићем са два светска сребра из Јужне Kореје, уз присуство министра омладине и спорта Вање Удовичића.

Vucic
Извор: Танјуг

"Захвалио бих се освајачима медаља што су их донели Србији, верујем да ће их бити још у наредном периоду. Очекујемо много од Олимпијских игара у Токију и раст у односу на Рио", рекао је Вучић спортистима.

Он је нагласио да се све награде исплаћују на време и обећао додатну помоћ пара стрелцима, пре свега за муницију.

"Са буџетом је све у реду, новца има", рекао је Вучић и подсетио да се у Kошутњаку ради хала за спортске борце.

Председник Вучић поручио је првом човеку Kарате савеза Србије Славољубу Пиперу да ће држава дати средства за изградњу тренажног центра за каратисте у Чачку.

Vucic
Извор: Танјуг

Пипер је оценио да ће за такав подухват бити потребно око 400.000 евра, а Вучић дао предлог да град Чачак финансира 100.000, а држава 300.000 евра, али и да у том кампу буду услову да тренирају и остали спортисти.

Вучић је од каратисте Стефана Јоксића на поклон златни појас.

Остале вести