Србија остаје посвећена реформском путу у сфери економије

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом Међународног монетарног фонда, коју је предводио шеф Мисије Џејмс Руф.

Шеф Мисије ММФ Џејмс Руф нагласио је да након успешно завршеног трогодишњег аранжмана, српска економија наставља раст на здравим основама. ММФ очекује да ће Србија испунити предвиђену стопу раста од 3,5% БДП за 2018. годину, као и да тај раст може да буде и већи. Председник Вучић нагласио је да је тај раст заснован на инвестицијама, извозу и потрошњи.

Саговорници су разговарали о повећању буџета за капиталне инвестиције за наредну годину, с обзиром на то да је ММФ потврдио да ће Република Србија остварити значајан суфицит и ове године.

Vucic i MMF
Извор: Танјуг

Председник Вучић је нагласио да је спреман да разговара са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић о проналажењу начина за повећања пензија тако да сви пензионери буду задовољни. Такође, важна тема је била и повећање плата за наредну годину у јавном сектору.

"Србија остаје посвећена реформском путу у сфери економије у сарадњи с Међународним монетарним фондом“, нагласио је председник Вучић и рекао да очекује да ће нови аранжман са овом институцијом бити закључен током лета.

На састанку је договорено да се заједнички ради на завршетку процеса приватизације великих предузећа као што су РТБ Бор, Петрохемија, МСК и да се процес проналажења стратешких партнера или приватизација заврши у овој години.

Остале вести