Раст БДП ове године између 3,8 и 4 одсто

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су наше процене да ће Србија ове године имати раст између 3,8 и 4 одсто.

Вучић је то рекао на Пословном форуму Србија - Северна Рајна Вестфалија, где је у привредно-политичком дијалогу учествовао са бившим специјалним Координатором Пакта стабилности Бодом Хомбахом.

Како је рекао, трећу годину заредом Србија има суфицит, а имаће га и следеће године, а јавни дуг земље би могао да иде и испод 50 одсто пре краја ове године.

Навео је да је раст у првом кварталу ове године био 4,5 одсто и да рачунамо да ове и следеће године имамо, просечно, раст БДП изнад 4 одсто.

"То су добре вести" додао је председник Србије.

Оценио је да бројке објективно говоре резултатима који су постигнути и подсетио да је Србија ушла у програм са ММФ и изашла из њега као "звезда ђак" и једна од најуспешнијих нација, неко ко је све прошао са највишим оценама.

Уз то, додао је, када се још неке ствари ураде рачунамо да ће Србија бити међу првих 25 земаља на Светској бизнис дуинг листи.

Вучић је рекао да имамо добре законе за субвенције и у том смислу навео и да је срећан што је и данас на форуму у Диселдорфу видео пуно наших пријатеља из Немачке.

Додао је да је велики број немачких фирми инвестирао у Србији, да се ових дана отварају нови погони и почињу изградње нових фабрика.

Како је рекао то су за нас велике вести, а желимо да имамо што више инвеститора и држава ће у томе помоћи.

Извор: Танјуг

Остале вести