Не идем на састанке због шницле, већ да се борим

Vucic sa Dodikom
Најновије
Извор: Танјуг

Западни званичници ме поштују, јер се не додворавам и водим аутентичну српску политику, рекао је данас председник Србије Александар Вучић и додао да Србија није велика сила, те да мора да разговара са свима.

Он се осврнуо на оптужбе противника да "глуми жртву", јер "не спава и не једе" на састанцима са званичницима, рекавши да не иде на разговоре да би ручао, већ да би се борио за интересе Србије.

"Борим се да искористим сваки тренутак за Србију, а не да једем шницлу. Нисам мученик, али наравно да имам трему, јер јa не представљам себе већ целу државу. Уочи састанка са Ангелом Меркел нисам спавао, јер сам одговоран човек", рекао је Вучић за Пинк.

Он је навео да немачка канцеларка види колико је он забринут и да га разуме.

"Нисам се смејао од када се догодило ово са Ђурићем. Не могу да се смејем, јер знам колико смо близу били општег сукоба, то је било питање напада на север КиМ", рекао је Вучић и подвукао да се плаши за српски народ који живи на КиМ.

Како каже, захвалан је народу који препознаје "преваре споља и изнутра" и поклања му поверење.

"Могућност компромиса са Албанцима зауставиле су једна или две светске силе и сада имам комплетну слику ко се уплео да се то заустави", рекао је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести