Јавни дуг до краја године 52 одсто

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће јавни дуг Србије до краја године пасти на 52 одсто, што је један од мањих у Европи.

Вучић је, гостујући на телевизији Пинк, указао да је прошле године наша земља остварила 2,6 милијарди евра инвестиција без значајних приватизација.

"Остале земље региона, укључујући и Хрватску, заједно нису имале толико страних инвестиција. То није пало са неба, већ је неко морао да ради вредно, да би инвеститори препознали добар амбијент“, објаснио је он.

Вучић је указао и да је смањена незапосленсот на 12 до 13 одсто.

Међутим рекао је да се суочавамо са недостатком радне снаге.

Као пример навео је обилазак радова на Београду на води, где је видео, како је пренео, људе који не говоре добро српски, а када је питао одакле су испоставило се да су Албанци из Макеодније, а сада су тамо радници из РС.

Исто тако приликом обиласка радова на аутопуту видео је да раде Албанци из Македоније, јер немамо довољно радника више.

"Када то кажете Србима они кажу ''ма јесте''“, додао је он.

Рекао је да није од оних који терају народ да иде главом кроз зид, да ће он да иде главом кроз зид ако треба, али народ не, и да их не води у ратове.

"Ми имамо проблема ко ће да остане у Србији. Ми смо нација у опадању. Намерно сам избегао синтагму да смо народ у нестајању. Некада нисмо имали ни Београд, али смо увек успевали да очувамо национално биће и корпус. Ми полако нестајемо. Зваћемо се некаквим Хазарима, и биће у реду“; критиковао је он.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести