Вучић са представницима компаније "Essex Europe" у Зрењанину

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са представницима компаније "Essex Europe" у Градској управи Зрењанина, а након тога ће присуствовати полагању камена темељца за фабрику те компаније.

"Essex Europe", са седиштем у Француској, је европска подружница компаније "Superior Essex" из Сједињених Америчких Држава и водећи је добављач жице за производњу трансформатора, мотора и генератора.

Усмерена је на иновације, са циљем представљања нових решења у области електрификације возила, те доприноса развоју обновљивих извора енергије.

Та компанија ће на плацу од седам хектара у Зрењанину изградити производни погон од 14. 000 квадратних метара и пословни простор од 2.000 квадрата, уз улагање, према ранијим најавама, око 30 милиона евра за изградњу погона, као и запошљавање између 160 и 170 људи.

Vucic u Zrenjaninu
Извор: Танјуг

Компанија "Superior Essex", са седиштем у Атланти у Сједињеним Америчким Државама, глобални је лидер са 85 година искуства у производњи и дистрибуцији бакарних и алуминијумских жица и део је јужнокорејске "ЛС Групе", водеће компаније у области електроматеријала и електронике, чији укупни промет износи 19 милијарди долара.


Производни капацитети компаније "Superior Essex" обухватају постројења на три континента, укључујући фабрике у САД, Канади, Мексику, Кини, Малезији, Немачкој, Италији, Уједињеном Краљевству и Француској.

Извор: Српска напредна странка

Остале вести