Сметало им што нису добили шта су хтели да чују

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је хрватским новинарима одговарао више пута на исто питање, о његовом говору у Глини 1995. године, да их ништа друго није ни интересовало, али им се нису свидели одговори - што их је љутило.

Вучић је то рекао одговарајући на питање новинарке Н1 "због чега тако говорите о мојим колегама у Загребу - шта је било нетачно у питању које вам је колега поставио" и подвукао да ништа о њима није ни говорио, осим што је рекао да је све било са много страсти и да их ништа друго није ни занимало.

Kако је рекао "јурили" су за њим, и када је пешке прелазио од премијера Андреја Пленковића до Сабора, добацивали...

"Шта год да одговорите видите да им не одговара пошто то не могу да искористе" рекао је Вучић и додао да је након тога почео да добацује и заступник Миро Буљ... па почну притисци са друге стране са истим тим питањима...

"Мој одговор би вама на питање био - да ли ви мислите да то што сам рекао 1995 године у једној сали као шести говорник да се надам да ће српски народ да опстане у РСK и да усташка нога неће да крочи на територију РСK, да је то злочин велики и страшан у поређењу са тим шта се том народу којем сам се обраћао догађало и после тога или 50 година пре тога, или што се догодило мојој породици, а неки од ваших колега нису желеле ни да чују" рекао је Вучић.

Он је оценио да им ништа не замера, да су му чак и учинили услугу да разуме да када нешто одговорите, да се то апсолутно одбија као од зида и не жели да вас чује.

Вучић је указао да је познато да одговара на сва питања новинара, за разлику од неких других који појединим медијима неће да одговарају, те да је и хрватским новинарима одговорио пет пута, да им се није свиђало то што су чули па су "спремали нове тактике".

Kако је рекао било је чак и ситуација, читања питања са телефона и мешања Туђмана и Милошевића...

"Њих је љутило што нису добили одговор који су желели" додао је Вучић и навео да их разуме, али и да из пристојности према неким својим претходницима неће о томе да говори...

Вучић је рекао да му је лако да одговара јер има чврсту и јасну политику и да не подлеже притисцима.

"Немој да играш велике утакмице ако не можеш да играш ако не можеш да играш под притиском" оценио је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести