Свечана вечера за Вучића и делегацију

Најновије
Извор: Танјуг

Председница Хрватске Kолинда Грабар-Kитаровић приредила је вечерас у својој службеној резиденцији на Пантовчаку свечану вечеру за председника Србије Александра Вучића и делегацију и искористила прилику да још једном истакне значај посете шефа српске државе.

Она је, у обраћању званицама, рекла да је чула да је и у Србији најбитније бити добар домаћин.

"Исти је случај и код нас. Моја мајка се увек трудила да гости који долазе код нас не оду после на роштиљ", нашалила се председница Грабар Kитаровић.

Истакла је да је посета председника Вучића значајна.

"На мојим рукавима је данас писало ''храброст''. Надам се да ће следећи пут писати ''мудрост'', нагласила је Грабар Kитаровић и додала да је фан мотивационих порука.

Извор: Танјуг

Она се Вучићу и делегацији извинила ако су доживели неку непријатност, те додала да се ради о мањини, а да већина Хрвата жели разговоре и договор.

Председник Вучић је узвраћајући оценио да је гостопримство, које му је указано у Загребу на високом нивоу и позвао Грабар-Kитаровић да дође у Србију гарантујући јој да ће се уверити у српско гостопримство.

Још једном је поновио да не мари за протесте који су одржани током дана у Загребу.

Извор: Танјуг

Изразио је задовољство што у српским медијима није било негативног на рачун Хрвата поводом ове посете.

Вучић се нашалио да је назвао министра Александра Вулина и поручио му да и за њега важи 100 дана ћутања на теме из прошлости.

Вучић је казао да се нада бољим односима Хрватске и Србије.

Додао је да је посебно задовољство што се данас на Пословном форуму окупио велики број привредника из Србије.

Извор: Танјуг

На свечану вечеру позвани су и бројни српски и хрватски привредници, представници јавног и културног живота, као и верски великодостојници.

Међу званицама био је и српски глумац Мики Манојловић.

Вучић сутра наставља посету Хрватској обиласком места Вргинмост, у којем живи српско становништво и учешћем на скупштини Српског народног вијећа.

Остале вести