Нема никакве тајне у вези посете, мрзим статусне симболе

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да нема никаквог "вела тајне" када је реч о његовој посети САД.

На питање РТС зашто није рекао отворено да иде у САД и да ли је тиме допринео да се шире спкулације и да посета буде под велом тајне, Вучић подсећа да је на конференцији за новинаре пред одлазак рекао да иде у "бели свет", и да је потом отишао у Њујорк редовном линијом Ер Србије са још 270 људи.

"Шта је требало? Да људима забраним да причају глупости?", пита он.

Навео је да је "по ко зна који пут" ишао у САД без обезбеђења, да је био са кћерком, са којом иначе не проводи довољно времена, и да са њом био на вечери, а не са Џорџом Сорошем, како су неки говорили.

"Никада нисам био на приватним вечерама са Тачијем овде или онде, ту су увек представници међународне заједнице, мада не бих имао ништа против, лакше бих се договорио", рекао је он.

Одговарајући на коментаре из Београда, рекао је и да сваки пут када је у САД потпише папир да тамо буде без подршке тајне полиције.

"Мрзим статусне симболе, ја сам обичан човек, никога се не плашим, знам да радим најбоље за своју земљу, ниједан динар нисам потрошио противзаконито", рекао је он.

Kако каже, многи тајкуни у Србији су кренули у напад, "један хоће да буде у стрељачком воду".

"А неће да виде колико се неко бори. Рачунам да људи виде колико се неко бори и колико воли своју земљу и шта ради - извукли смо земљу из дугова, поправили имиџ", додао је.

Извор: РТС