Поносан сам што поносно носите српско име и презиме

Најновије
Извор: Танјуг

На крају разговора са Србима у Вргинмосту председник Србије Александар Вучић поручио је да је поносан што поносно носе своје име и презиме.

“Хоћу да вам се захвалим, јер је интерес Србије да живите на својим огњиштима, да чувате своје куће и породице”, рекао је он додавши да Србија може пре свега да помогне озбиљном и одговорном политиком.

“Људи у Србији брину о вама и веома вас поштују и воле и то је нешто природно и нормално као што волите и чланове своје породице, тако волите и свој народ. Имаћете увек подршку у Србији”, поручио је он, додавши да су они морални грађани Хрватске.

Ми ћемо се трудити да вашу позицију не доведемо у питање, а да вам помогнемо, истиче Вучић.

“Срби и Хрвати ће у будућности, ма како се борили или бунили и мислили да су страшно паметни ако вас назову бахатим четником, мораће да буду ближи у будућности”, рекао је он.

Захвалан је председници Kитаровић на позиву и каже да ће на изузетан начин она бити дочекана у Србији.

“Тако ћемо показати да само оно што смо спремни да пружимо другима, Хрватима, само то, и ништа више, тражимо за вас Србе, нас Србе, и мислим да је то нешто на шта не само да имамо право, већ је и природно, нормално и логично”, каже Вучић.

Србима жели више деце у будућности.

“Велико хвала, изузетна част ми је била и поносан сам што ви поносно носите српско име и презиме, што не вређате никога, што поштујете своје хрватске комишије. Тако се понашајте и убудуће, а ми ћемо нашом политиком настојати да то не угрозимо као и да се Хрвати осећају боље у Србији", закључио је Вучић.

Рекао је да је у Подгорју у посети породици Лапчевић добио пешкир и миље, а да је бака Невенка умесила добру погачу, да је планирао дуже да остане али да су му рекли да мора да ради.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести