Вучић Србима на KиМ: Сачувајте мир и сталоженост

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић је позвао данас српски народ на KиМ да се сачува мир и сталоженост и поручио да ће убица бити пронађен и кажњен.

"Разговарао сам са председником Српске листе Гораном Ракићем и атмосфера је врло тешка и лоша и моја порука је да се сачува мир и сталоженост, а убице ћемо наћи, ако то не ураде они који треба то да ураде", рекао је Вучић на конференцији за новинаре после седнице Савета за националну безбедност.

"Будите сигурни да ћемо ми то да урадимо", поручио је Вучић.

На питање да ли су службе безбедности имале информације да је живот Ивановића био угрожен на KиМ с обзиром да Ивановић није ћутао, Вучић је упитао шта значи то да није ћутао и додао да се наше службе се не баве телевизијским програмима, као и да су на седници Савета доставиле информацију да никаквих директних претњи Ивановићу није било, осим два позива из другог дела Kосова.

Вучић је рекао да је очигледно да неко жели да инсинуира да је заштићен неко ко је починио нешто и запитао да му кажу ко шта има, ако знају ко је то урадио.

Потврдио је да се чуо са Ракићем два пута.

Вучић је рекао да ко год је убио Ивановића није Србин, па макар имао српско име и презиме, јер тај који је то урадио - урадио је све против Срба на сверу KиМ и против Србије и Београда и српског рода.

"Уколико није, онда ће вам тек све бити јасно. Али, открићемо то", рекао је Вучић.

Многи покушавају да ово убиство искористе.

Намерно је, додаје, аутомобил остављен у Брђанима како би могло да се каже да је отишао убица према јужној Митровици и Сувом Долу, али да истовремено може да оде и на другу страну.

Вучић истиче да је неко то дуго осмишљавао и да су интересантна поклапања датума, али и многе друге ствари.

Kаже и да је српска страна за разговор увек спремна, али да неки други нису хтели да разговарају нити да спроведу одлуку, на пример, о формирању Заједнице српских општина.

"Али, ја немам намеру да њих оптужујем за убиство нити било кога другог, јер за разлику од њих и политичких пилићара у Србији, ја сам довољно озбиљан и одговоран човек за разлику од њихових медијских сатрапа".

Вучић каже да морају да се пронађу докази и нагласио да се са друге стране нагледао потурених и перфидних трикова.

Поручио је да је њихов проблем то што неће да ћути и што му је савест чиста за разлику од њих.

"За разлику од њих сам уверен да ће се убица пронаћи. Можда нешто и дознајем, уверен сам да ће се пронаћи и онда ћу питати ко је водио кампању против мене".

Извор: ТВ Пинк