Са свима сам спреман на разговоре, али не и на уцене

Најновије
Извор: Танјуг

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је спреман да разговара о будућности земље са свима, о свакој теми, али да није спреман ни на какве уцене.

Вучић је, на ванредној конференцији за новинаре, рекао да разуме протесте који се последњих дана организују широм Србије и нагласио да је са свима спреман да разговара.

"Увек сам спреман да разговарам о Закону о раду, о његовој примени, да видимо какве су биле приватизације, које грешке да избегнемо у будућности, само немојте да вам је кључни транспарент псовање нечије мајке", рекао је Вучић.

Додајући да су кључне теме економија и образовање, Вучић је додао да је увек отворен за дијалог и да ће то бити као и председник.

"И понашао сам се као председник, иако нисам председник, и ових девет дана. Толерисао сам сваку увреду", рекао је Вучић.

Он је поновио да је отворен за сваку врсту разговора, али да се са њим не разговара језиком претњи и уцена.

"Kо год од мојих политичких противника мисли, и то не мислим на људе који протестују, пошто они никаквих захтева и немају. . . Не подлежем притисцима никоме на целом свету, јер знам да представљам Србију. Мој посао је да се борим за Србију", рекао је Вучић.

Премијер и изабрани председник је додао да је јуче добио најновије истраживање јавног мнења и да, како каже, није могао да верује колико су се ствари промениле у његову корист, односно колико су политички противници "драматично пали".

"То је зато што људи траже одговорност, поштовање и честитост", рекао је Вучић и подсетио да је свој пораз на изборима признао и честитао исто вече пре неколико година, да је то исто учинио и Борис Тадић, претходни председник, када је изгубио од Томислава Николића и то за 60.000 гласова, али да то сада нису учинили његови противкандидати.

"Неки нису хтели ни са милион и по гласова разлике да признају. Зар мислите да народ не зна за кога је гласао? Мислите да народ не уме да се изјасни, да ће неко други то да му објасни? Народ све зна. Ово је демократска земља", рекао је Вучић.

Он је поновио да му је драго што је са огромном разликом остварена победа и да је поносан што је, како каже, Србија показала да уме да поштује различитост, али и да не да на себе и своју стабилност "и да нико не може да уруши мир и стабилност у земљи".

"Људи то гледају и виде. Само хоће пристојну Србију и ништа више од тога. Наравно да људи у Србији тешко живе, то није никаква новост. Нисмо живели ни 1930. боље од Хрвата и Словенаца. Живели смо лошије, али почели смо да их сустижемо. Још дуго ће нам требати да их стигнемо, много рада и свега", рекао је Вучић.

Остале вести