Репрезентативни спорт важан за промоцију земље

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је репрезентативни спорт веома важан и да је веома битан и за промоцију земље.

Извор: ТВ Пинк

Председник Вучић је приликом обиласка новоизграђеног Националног тренинг центра - Мултифункционалне дворане у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије на Кошутњаку рекао и да се нада да ће фудбалска репрезентација направити чудо вечерас.

Председник Вучић је приликом разговора са стрелцима, Андреом Арсовић, Зораном Аруновић и Дамиром Микецом, који ће наступити на Олимпијским играма у Паризу, рекао да се држава одужила колико је могла и да ће се још одужити.

"Успех у стрељаштву је обавеза и подразумевајући. Надам се да ћете нам донети медаљу. Ако буду три медаље, смислићемо и бонус на оних 200.000 евра награде", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је разговарао и са председником Олимпијског комитета Србије Божидаром Маљковићем и поручио присутним репрезентативцима да је новоизграђени центар леп и да имају мир да се спреме.

Претходно, председник Вучић је изјавио да очекује од наших спортиста да донесу са Олимпијских игара у Паризу најмање 10 медаља и поручио да ће за свако освојено злато уследити награда од 200.000 евра.

"Дали смо за овај центар 20 милиона. И ово је део онога што радимо за "EXPO 2027"", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је сазнао од наших спортиста који су га дочекали да нова дворана има најбољу теретану и друге услове за тренирање.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Reprezentativni sport važan za promociju zemlje
Извор: Танјуг

"Да кажем само нешто спортистима, уздамо се ми у вас, наше борце и рваче, можда и женски бокс и теквондо, као и у стрелце. Мука је на вашим леђима и плећима, али притисак је увек на најбољима, ако нисте најбољи, нема притиска. Последњи пут смо говорили шта све треба, када нисмо имали скоро ништа, а погледајте сад, па био је мало притисак и на мене", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је поручио спортистима да морају да донесу бар 10 медаља из Париза и рекао да ће ако наши стрелци успеју да донесу три медаље, организовати посебну вечеру за њих како би то заједно прославили.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Reprezentativni sport važan za promociju zemlje
Извор: Танјуг

"Олимпијске игре су постале такмичење нација, а не само појединаца - то је успех за целу земљу. Ми сада подижемо награду за златну медаљу на 200.000 евра, што није безначајно. Донесете медаљу и сутра добијете паре", поручио је председник Вучић.

Са спортским објектима за Експо Србија ће моћи да се кандидује за Олимпијаду

Председник Вучић изјавио је данас да ће Србија, када буду изграђени објекти за водене спортове и Национални стадион у оквиру "EXPO 2027" моћи да се, заједно са још неком земљом, кандидује да буде домаћин Олимпијских игара.

Председник Вучић је током обиласка новог Националног тренинг-центра у Кошутњаку рекао да још тога мора да се изгради и да Србија треба да има довољно снажну инфраструктуру, а када се то буде урадило, како је рекао, "онда да се кандидујемо".

У Националном тренинг-центру, председник Вучић је обишао сале за џудо, рвање, теквондо, стрељану, као и спортско-медицински центар и истакао да су за њега ово најлепше спортске просторије које имамо у Србији.

"Морам да кажем да нисмо лоше потрошили 20 милиона евра јер сад овде можемо да стварамо праве шампионе за будућност", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић је најавио да ће се правити дворане и у Царевој ћуприји и у Миријеву, а да ће се радити посебна дворана за боксере.

Њега је у џудо сали дочекао џудиста и дипломата Иван Тодоров, који му се у име џудиста захвалио на новом простору.

Тодоров је рекао да џудисти имају шансе на Олимпијским играма у свакој категорији, на шта је председник Вучић оценио да ће бити врло тешко.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Reprezentativni sport važan za promociju zemlje
Извор: Танјуг

Тодоров је демонстрирао џудо бацање са џудистом Немањом Мајдовим, а џудисти су му поклонили плакету и статуу.

У теквондо сали га је дочекао српски теквондо тренер Драган Јовић Гале, као и двострука олимпијска шампионка Милица Мандић и олимпијска вицешампионка Тијана Богдановић.

Председник Вучић је навео да је теквондо много донео Србији и да не би било читавог овог објекта да није било успеха теквондиста.

Јовић му је рекао да теквондисти очекују паран број медаља на ОИ, од две до четири, а теквондисти су Вучићу поклонили потписани кимоно и сликали се са председником.

"Овде имамо и теквондо, и рвање, и џудо..., карате, који више није олимпијски спорт, али је нама донео много медаља. Рвање нам и даље доноси највећи број медаља на европским и светским такмичењима. У грчко-римском стилу, у последње време и слободним стилом. Бокс се вратио после, рекао бих, 30 година клиничке смрти. Бокс се вратио, нарочито смо јаки у женском боксу", оценио је председник Вучић.

Председник Вучић је обишао и фитнес центар и теретану од 540 квадрата, која је намењена олимпијским спортистима и подељена у неколико зона.

Централни део фитнеса намењен је за уводне припреме, а ту се налазе и тренери за развој снаге, брзине, где спортисти могу неометано да ураде тренинг без чекања на одређену справу.

Теретана је прилагођена првенствено врхунским спортистима, али у њој могу да тренирају и рекреативци.

"Сада је ово место где долазе сви, и џудисти, и теквондоисти, и стрелци, сви долазе у ову теретану", рекао је председник Вучић и додао да је веома задовољан што је објекат урађен пре свега га због оних који нам доносе највише медаља, и када види како све то изгледа и како су сви задовољни.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Reprezentativni sport važan za promociju zemlje
Извор: Танјуг

Један од највећих стручњака са подручја физиологије у Србији Владимир Јаковљевић навео је у разговору са председником Вучићем да је Национални тренинг центар урађен по свим светским стандардима као у САД, Кини, Русији.

"Све што видимо изграђено је по свим светским стандардима, наши спортисти ће имати потпуни сервис као и сви у САД, Кини, Русији. Био сам по свим тим центрима и знам о чему причам", рекао је Јаковљевић.

Медицински сектор ће имати три блока за опоравак у којима према речима главног терапеута постоје најсавременији апарати и могућности за опоравак врхунских спортиста.

Председник Вучић је потом обишао и део са крио комором.

На питање новинара око ког спорта се највише нервира док га прати, председник Вучић је рекао је да се нервира док навија за наше спортисте, јер представљају нашу земљу и носе српску заставу и немогуће је да се не нервира.

Председник Вучић је оценио и да нема резултата без притиска и да је за резултате потребно поставити лествицу високо.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Reprezentativni sport važan za promociju zemlje
Извор: Танјуг

Председник Вучић је захвалио свим спортистима и поручио им да наставе да се боре за Србију.

Додао је да без медаља, како је рекао, на које год такмичење да оду, да се без њих и не враћају.

"Није вам лак посао, хвала за труд, за енергију, за рад и надам се да сада имате добре услове", поручио је председник Вучић спортистима.

Наставићемо улагања у спорт и до 2027. отворити још много нових објеката

Извор: Танјуг

Председник Вучић поручио је данас спортистима, у новоизграђеном Националном тренинг центру - Мултифункционалној дворани у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије на Кошутњаку, да ће држава наставити да улаже у спорт и до 2027. обрадовати спортисте потпуно новим садржајима и дворанама.

"И зато вас само молим да свом својом снагом, енергијом будете посвећени. Ви јесте пример нашим младим људима, у вас гледају наша деца и што више ви успеха имате то ћете им бити и већи идоли. Хвала вам на свему што сте учинили за нашу земљу", рекао је председник Вучић са спортистима који су га дочекали у новом тренинг центру.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Reprezentativni sport važan za promociju zemlje
Извор: Танјуг

Председник Вучић је захвалио тренерима и свима који брину о нашим спортистима.

"Бескрајно хвала на огромном ангажману, на великом труду и ми ћемо наставити да улажемо и верујем да ћемо до 2027. још много вас обрадовати потпуно новим садржајима, потпуно новим дворанама и сигуран сам да ћете донети још боље резултате", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић је поводом вечерашње фудбалске утакмице са Данском рекао да није превелики оптимиста, али да српским фудбалерима заједно са осталим спортистима са тог места шаље много позитивне енергије.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Reprezentativni sport važan za promociju zemlje
Извор: Танјуг

"И молимо наше фудбалере да нас обрадују добром игром, па сад резултат какав буде, да се боре за Србију, желимо им победу и пролаз, а онда Немци долазе да се играмо са њима па да прођемо и Немце", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је захвалио спортистима на величанственом дочеку и подсетио на изреку у спорту и на Олимпијским играма, да је важно учествовати.

Нагласио је да је, ипак, важно бити успешан у спорту и да зато држава хоће да обезбеди најбоље могуће услове нашим спортистима.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Reprezentativni sport važan za promociju zemlje
Извор: Танјуг

Наше је да вам обезбедимо све могуће услове а резултати ће, ако не буду сад, доћи следећи пут, поручио је председник Вучић.

Навео је да мало ко у Европи има овакве услове за тренирање.

"Радите, борите се и побеђујте, за своју земљу, за своју Србију, када носите државну заставу и грб Србије тада представљате Србију и тада је сваки грађанин уз вас свим срцем и свом снагом", истакао је председник Вучић.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Reprezentativni sport važan za promociju zemlje
Извор: Танјуг

Рекао је да би требало видети да на Кошутњаку обезбеде спортистима који нису из Београда да могу да преноће ту као и мензу.

Председник Вучић је нагласио да је држава уложила 20 милиона евра у халу, како би наши спортисти имали најбоље услове.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Reprezentativni sport važan za promociju zemlje
Извор: Танјуг

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Reprezentativni sport važan za promociju zemlje
Извор: Танјуг

Остале вести