Није последњи пут, само здружени опстајемо

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом скупа у Блајбургу, да то није ни први, ни последњи пут да се одржава, али да Срби и Хрвати само здружени и кроз сарадњу могу да опстану, ма колико многим Хрватима било тешко тако нешто да чују, а неким Србима - још теже.

"Ни први, ни последњи пут. Сваке године ће се они окупљати, они се тиме поносе, ми то не разумемо", рекао је Вучић новинарима у Београду.

Он је, међутим, скренуо пажну на то да се ствари и прилике у свету мењају и да поједини људи живе у добу од пре 5, 10 или 50 година и не разумеју шта ће све да се промени.

"Неки не разумеју да ће Срби и Хрвати живети у много бољим односима, иако неки желе управо обрнуто", рекао је Вучић и додао да смо и једни и други мали и "нестајемо".

"Само здружени можемо да опстанемо и останемо, иако је то многим Хрватима тешко да чују, и неким Србима још теже", поручио је он.

Подсетио је да данас Хрвата у БиХ има 320.000 у односу на 760.000 пре ратних сукоба и да се тај пад десио за само 25 година, а слични процеси се дешавају и Србима, мада не у толиком проценту, али и муслиманима.

"Код свих је пад, празне се ови простори и зато се залажем за макроекономску унију. Без граница, са сличним таксама, да све упростимо, да све иде без баријера. Тако ће бити више посла и више будућности за све. Ако то људи разумеју имаћемо шансу, ако не - ништа", закључио је он.

Остале вести