НАЈНОВИЈЕ

Председник Kине честитао председнику Вучићу Дан државности

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга, који му је уручио честитку председника Си Ђинпинга поводом Дана државности.

Извор: Танјуг

У писму председника Сија се каже: "Поводом Дана државности Републике Србије, дозволите ми да у име владе и народа Кине, као и у своје име, Вама, влади и народу пријатељске Србије упутим искрене честитке и најлепше жеље.

Последњих година кинеско-српски односи одражавају одличан тренд развоја, међусобно политичко поверење се непрекидно продубљује, сарадња у свим областима се стално шири и тиме се доприноси заједничкој добробити двеју земаља и двају народа. Придајем велику пажњу развоју кинеско-српских односа и спреман сам да заједно са Вама, заједничким трудом, промовишемо Свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије и да се подигну на нове степенице, са циљем стварања још веће добробити двеју земаља и двају народа.

Желим Вашој цењеној земљи просперитет, а народу срећу и здравље", наводи се у честитики председника Сија.

Председник Вучић је амбасадору Лију уручио писмо којим председнику Сију честита Лунарну нову годину са жељама за напредак Народне Републике Кине и благостање пријатељског кинеског народа. Председник Вучић је рекао да очекује да и у овој години српско-кинеска сарадња у оквиру стратешког партнерства постане још ближа и чвршћа, посебно кроз иницијативу за Нови пут свиле и механизам сарадње "1+16" Кине и земаља Централне и Источне Европе.

Председник Вучић и амбасадор Ли су размотрили и конкретне кораке за реализацију заједничких пројеката привредне сарадње.

Извор: Танјуг

Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се
Нећемо улазити у туђе двориште и бићемо отворени још више за свакога ко дође као пријатељ
Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер
Ова земља је наше двориште, које смо ослободили својом крвљу
Дигли смо главу, нећемо сукобе, хоћемо мир и будућност
Никоме не претимо, ништа туђе нећемо, само не дамо више никоме да некажњено убија Србе

Остале вести