Нашу Србију нећемо да дамо никоме

Најновије
Извор: Служба за информисање СНС

Председник Републике Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је на митингу изборне листе "Александар Вучић - Београд сутра" да у наредних бар 10 дана неће учествовати у предизборној кампањи, јер нам предстоји велика и важна битка за Србију.

Извор: ТВ Вести

"Ова је, ваљда, први скуп који смо овако заједно организовали. И ја сад, неко време, нећу се појављивати на овим скуповима, а хтео сам да дођем на овај у Лазаревцу да бих рекао колико је важно да будемо заједно, колико је важно да наставимо борбу, колико је важно да радимо и у будуће за добробит свих наших грађана", рекао је председник Вучић.

Додао је да неће неће моћи да учествује добрим делом у кампањи.

"Макар у наредних 10 дана, зато што је пред нама велика и важна битка за Србију, за наше виталне интересе, од којих нећемо да одустанемо. И када су кренули са великим притисцима, са тим да Косово мора да буде у чланству Савета Европе, без обзира што Приштина ниједну од својих обавеза није испунила, када су кренули са иницијативама да цео наш народ назову геноцидним, а при томе обмањујући нас свакодневно и говорећи како није то циљ, и како управо ми не говоримо истину, а онда само дан касније кажу да - наш циљ је ратна одштета, наш циљ је подношење нових тужби и ревизије тужби против Србије, не би ли нанели што је могуће већу штету нашој земљи", рекао је председник Вучић.

У тим условима, наш посао је да се боримо за нашу земљу, и не љутите се што нам је Србија важнија од свега другог, и што за Србију морамо да се боримо, и што морамо да се посветимо проблемима које Србија има, поручио је председник Вучић.

Како је рекао, наредних дана када буде разговарао и са немачким канцеларом Олафом Шолцом, а ти разговори, додао је, неће бити лаки, као и са украјинским и руским и свим другим званичницима где нема лаких разговора, грађани треба да знају да ће увек и у сваком тренутку да да све за нашу Србију.

"Ма како то звучало некоме, нашу Србију нећемо да дамо никоме и ни за шта на свету, јер ништа није веће, ништа важније на свету од Србије", истакао је председник Вучић.

Настојимо да проширимо ЕПС, неће бити отпуштања у Колубари

Председник Вучић изјавио је да Србија неће продавати ЕПС, већ ће у наредном периоду настојати да купује још у региону и да припаја тој компанији.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Nasu Srbiju necemo da damo nikome
Извор: Служба за информисање СНС

Председник Вучић је на предизборном скупу у Лазаревцу рекао да су и донете одлуке о набавци нових система.

Када се ради о "Колубари", председник Вучић рекао је да је план да се у наредне три године запосли нових 1.000 људи.

"Неће бити отпуштања", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић најавио је и да ће наредне недеље највероватније да се састане са осталим лидерима земаља Западног Балкана у Будви или Котору како би разговарали о плану раста за регион, као и да ће наредне недеље разговарати и са немачким канцеларом Олафом Шолцом.

"Али још не знам, требало би да отпутујем у Њујорк због резолуције, јер хоћу да се борим за Србију", рекао је председник Вучић.

Идем поново у Њујорк да позовем да се не усваја резолуција

Председник Вучић рекао је да ће идуће недеље вероватно ићи у Њујорк да би се још једном обратио пред ГС УН свим земљама света и да их позове да не гласају за резолуцију о Сребреници.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Nasu Srbiju necemo da damo nikome
Извор: Служба за информисање СНС

Председник Вучић је на предизборном скупу у Лазаревцу рекао да хоће да се бори за Србију и њене интересе.

Председник Вучић је рекао и да није оптимиста, али да може да се догоди и да за ту резолуцију иза које су стале све велике силе буде мање гласова за њу него против.

"Можемо ли да победимо Немачку, Америку, велике силе? Тешко. Али видећете и они ће веома тешко победити Србију. А сачуваћемо образ и усправне главе ћемо моћи да изађемо из зграде Уједињених нација и да поносно носимо тробојку", рекао је председник Вучић.

Иницијатори резолуције не знају у каквом су проблему због ангажовања Србије

Председник Вучић изјавио је да они који су иницирали резолуцију о Сребреници, иако имају подршку највећих земаља, не знају у каквом су проблему због ангажмана Србије.

Председник Вучић је на предизборном скупу коалиције странака окупљених око СНС на изборној листи "Александар Вучић - Београд сутра" у Лазаревцу рекао да може да се догоди да за ту резолуцију добију мање гласова за, него што су мислили.

"До последњег тренутка ћемо се борити за свој образ и част, за образ и част Србије. Поштујемо жртве Бошњака и никога нисмо увредили. Србија данас је Србија која сме да се бори за себе и своје грађане", нагласио је председник Вучић.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Nasu Srbiju necemo da damo nikome
Извор: Служба за информисање СНС

Председник Вучић рекао је да су иницијатори резолуције и они који је подржавају мислили да смо ми мала земља и да ћемо морати да се сагласимо, да ћемо спустити главу, слећи раменима и рећи "велики сте и јаки, не смемо да станемо у одбрану своје земље".

"Рекли сте, ви сте већи од наше Србије, али ми ћемо да вам се супротставимо и бранимо нашу земљу у Њујорку, и у Бриселу и у Стразбуру, и на сваком другом месту где будете покушавали да укинете право нашег народа да буде свој на своме и да чува своје часно име и презиме", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да није оптимиста, да је сурови реалиста који више воли народу да представи лошије ствари, него да га обмањује.

Председник Вучић се извинио грађанима Лазаревца и нагласио да никада више не сме да се догоди да три године градимо трг или гаражу и да су људи због тога са правом љути.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Nasu Srbiju necemo da damo nikome
Извор: Служба за информисање СНС

"Што ниси на време узео доброг извођача. Извините и због наше ароганције и бахатости, јер сте видели многе функционере који су себи постали важнији. Видели смо то и зато ћемо да имамо људе који ће да брину о вама и вашим проблемима", рекао је председник Вучић.

Градња ауто-пута "Вожд Карађорђе" креће 15. новембра

Председник Вучић најавио је да ће 15. новембра кренути радови на изградњи ауто-пута "Вожд Карађорђе", од Лазаревца и Младеновца до Бора.

"Данас је кренула реконструкција пута Велики Црљени-Јунковац. Велики су пројекти пред Лазаревцем. Кад се уради петља код Чибутковице, када се изађе на ауто-пут Милош Велики, па се уради пут и преко Дудовице и Брајковца, па се спојимо од Жупањца према Лазаревцу, јер 15. новембра крећу радови на аутопуту Вожд Карађорђе", рекао је председник Вучић.

Истакао је да ће тако бити спојен и Лазаревац са Аранђеловцем, као и Мали Пожаревац са Младеновцем, али и Младеновац са Аранђеловцем.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Nasu Srbiju necemo da damo nikome
Извор: Служба за информисање СНС

"Тиме се додатно мења и инвестициона клима у Лазаревцу. Тиме се мења крвна слика самог Лазаревца, читавог дела, овог дела и нашег Београда и наше Србије", рекао је председник Вучић.

Изађите 2. јуна на биралишта, будите одговорни - избори нису играчка

Председник Вучић поручио је да избори нису играчка и позвао грађане да буду одговорни и изађу на изборе 2. јуна и гласају за будућност у Београду, јер је то онда и победа Србије.

"Размислите, када погледате ове који су подељени између себе, а није случајно да смо се ми за дан сви ујединили. Нисмо ми из СНС били бахати па рекли, недовољни смо ми сами и не треба нам нико. Не, ми смо рекли, сви људи дођите. Хвала ти Расиме, хвала ти Ненаде, хвала ти Александре, хвала ти Милане, хвала ти Милице, велико ти хвала Ивице, хвала свима. Само сви заједно можемо да урадимо нешто за Србију када је угрожена, да јој помогнемо да опстане и да земљу гурамо напред јер нам не постоји ништа важније од тога", рекао је председник Вучић.

Истакао је да је опозицији у тренуцима када нам је земља угрожена био довољан само један дан да се подели.

"Зато вас ја молим да будете одговорни, јер избори нису играчка. Избори нису да кажете - допало ми се што је неко рекао. Не, на изборимо ви одлучујете о својој будућности, о будућности сваког свог детета, о будућности своје породице", поручио је председник Вучић.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Nasu Srbiju necemo da damo nikome
Извор: Служба за информисање СНС

Подсетио је да је пре 12 година било 550.000 људи мање запослених него што је данас.

"Завели су нам Србију у црно у економском смислу, закључали и затворили фабрике", рекао је председник Вучић.

Нагласио је да је борба за "EXPO 2027", борба не само за Сурчин, већ и за цео Београд и Лазаревац и сва друга места у Србији.

"Али то су и плате које смо вам обећали. Ја сам вам рекао и никада до сада вас нисмо обманули. Ви знате кад кажемо, иду пензије 10 одсто горе, иду плате 10 одсто горе, ви знате да то иде тачно у дан и да никада не касни. И кажемо да ће просечна плата у Србији за само три године бити 1.400 евра", навео је председник Вучић.

Додао је да ће нажалост због огромних притисака којима смо изложени као земља, тек у финишу кампање моћи да помогне у кампањи.

"Али вас молим да се ви ангажујете, јер ови избори нису ни мало наивни. Они би да кажу - ови су сигурно победили. То је најопасније за нас. Немојте ни једног секунда да помислите да је то сигурно и да смо већ победили. Они хоће да нам кажу, немојте да изађете на изборе, свакако ће бити победа. Није важно хоћете ли изаћи на изборе. Важно је. Много је важно да изађете на изборе и зато вас молим да 2. јуна изађете на изборе, да гласате за Србију сутра. А ја вам гарантујем само једно, то је да ћу се заједно са вама борити за нашу Србију. Можемо ли да победимо Немачку Америку, велике силе? Тешко. Али видећете, и они ће веома тешко победити Србију. А сачуваћемо образ и усправне главе ћемо моћи да изађемо из зграде УН и на сваком месту у свету", нагласио је председник Вучић.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Nasu Srbiju necemo da damo nikome
Извор: Служба за информисање СНС

Истакао је да ћемо моћи поносно да носимо тробојку и да свакоме кажемо да долазимо из слободарске Србије.

"А онда да радимо још више, да радимо још напорније, да подижемо Србију, да се боримо за сваку кућу да буде богатија у нашој земљи и да наша деца овде имају будућност. Да наша деца знају да овде могу да одрастају, да овде могу да стварају породице.

Данас сам први пут имао разговор са великим и моћним и веома познатим универзитетом из света који хоћу да доведем у Београд и Србију. Са њима смо разговарали. Хоћу да нам деца више ни на школовање не морају да иду у иностранство, ако траже боље школе. Хоћу да све најбоље школе имам овде у Србији. Хоћу да свет доведем у Србију, а да плате буду довољно велике да нам се људи враћају из света, да дођу у своју Србију и да овде заувек остану", истакао је председник Вучић.

Додао је да је зато потребна помоћ и подршка грађана.

"То је борба за Србију будућности. То је борба за Србију сутра. То је борба за наше Косово и Метохију. То је борба за наш народ на сваком месту. То је борба и за Републику Српску", поручио је председник Вучић.

Остале вести