Бин Зајед лично допринео нашим нераскидивим односима

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са државним министром за одбрану Уједињених Арапских Емирата Мухамедом бин Мубараком Бин Фаделом Ал Мазруијем.

Са уваженим министром Ал Мазруијем разговарао сам о сложеним аспектима актуелних геополитичких прилика, глобалним безбедносним питањима, као и о јачању војнотехничке сарадње између Србије и УАЕ.

Детаљно сам упознао министра са ситуацијом на Косову и Метохији, као и са кретањима у региону Западног Балкана и истакао посвећеност Србије да са пријатељима и партнерима настави да ради на решавању заједничких изазова и претњи регионалном и међународном миру и безбедности.

Нагласио сам потребу за континуираном сарадњом и координацијом и у областима као што су борба против тероризма, сајбер безбедност и регионална стабилност, поготово имајући у виду опште усложњавање ситуације у свету. Једна од тема разговора била је и конкретизација планова о којима је било речи прошле године током међународног сајма "IDEX 2023", као и бројни типови наоружања које производи српска војна индустрија, а за коју су Емирати исказали интерес.

Такође, искористио сам прилику да поново укажем на посебан значај који Србија придаје партнерству и пријатељским везама са УАЕ, уз посебну захвалност шеику Мухамеду бин Заједу Ал Нахyану који је и лично допринео нашим нераскидивим билатералним и економским односима. Замолио сам министра Ал Мазруија да шеику пренесе моје срдачне поздраве уз увек отворен позив да поново посети Србију.

Остале вести