Огромна сарадња сa Kином, 15 пута увећан извоз из Србије

Председник Александар Вучић изјавио је данас, након састанка са кинеском амбасадорком Чен Бо, да је у претходном периоду направљен огроман помак у сарадњи Србије и Kине, као и да је у последњих пет година Србија за чак 15 пута увећала извоз у Kину.

Учврстили пријатељство и реалан приступ КиМ

Русија ће помагати и подржавати Србију и неће дозволити нападе на нашу земљу у било ком смислу, осим у политичком, пренео је председник Александар Вучић поруку председника Русије Владимира Путина, после разговора са шефом руске државе о Kосову и Метохији.

Наша истрага на добром путу

Полако али сигурно наша истрага у случају убиства Оливера Ивановића напредује и иде ка томе да ћемо у наредном периоду моћи да кажемо и име извршиоца, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

Верујем у заоставштину, то бих да видим

Председник Србије Александар Вучић изјавио је за Политико, на маргинама Минхенске безбедносне конференције, да га у настојањима за постизањем споразума са Приштином, који можда неће бити популаран у домаћој јавности, пре мотивише виши циљ, него дневна политика.

Приштина прича, али не ради то што прича

Приштина "прича, али не ради оно што прича", рекао је данас председник Србије Александар Вучић у Минхену и подсетио да је прошло 2.026 дана од потписивања Бриселског споразума а да ЗСО није формирана и 102 дана од увођења нецивилизованих такси на српску робу.

У четвртак почињемо кампању "Будућност Србије"

Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће у четвртак започети кампању "Будућност Србије", у оквиру које ће обићи свих 29 округа у Србији како би грађанима представио постигнуте резултате, какви су даљи планови и да чује њихове примедбе.

Изгубљено поверење да Албанци желе компромис

Србија не верује да Албанци стварно желе компромис по питању нормализације односа Београда и Приштине, рекао је председник Србије Александар Вучић и истакао да, иако не очекуе неки резултат, увек је спреман да настави процес дијалога.

Молимо вас, држите се

Председник Александар Вучић обратио се данас телефоном мештанима Бања, српске енклаве у општини Србица, у коју данас није могао да стигне након што су ветерани ОВK поставили барикаде на путевима јужно од Ибра.

Све је јасније да ћемо тешко доћи до решења за КиМ

Све је јасније да ћемо тешко доћи до решења за Kосово и Метохију, рекао је данас председник Алeксандар Вучић и додао да они који траже ништа, а радују се да добијемо "велико ништа", могу да наставе да ликују и да се радују, јер све иде у правцу да Србија не добије ништа.

Делегацији Приштине је речено да мора да испуни ЗСО

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су представници ЕУ на вечерашњем састанку јасно рекли делегацији из Приштине да морају да испуне Споразум о Заједници српских општина.

Јачи је онај који ради, од лењиваца и кибицера

Јачи је онај који ради од оног који ништа не ради, него само са стране посматра, кибицује и добацује, поручио је данас председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић на предизборном митингу листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд", у Железнику.

Вучић: Срби показали јединство и препознали важност тренутка

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су Срби гласањем на локалним изборима на KиМ у недељу показали да умеју да препознају рад и ко води бригу о заштити њихових интереса, али и да знају да препознају важност тренутка и одлука које доносе.