Поносан сам што ће Србија имати своју фабрику вакцина

Вучић
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић вечерас је још једном истакао да је поносан што ће Србија имати своју фабрику вакцина, након што је данас у земунском насељу Соко Салаш постављен камен темељац за изградњу фабрике за производњу вакцина кинеске компаније "Синофарм".

"Поносан сам што ћемо имати нашу, српску, фабрику вакцина. Што смо се дрзнули да будемо храбри, одговорни и озбиљни, да високо подижемо лествицу, да не морамо да чекамо на туђе вакцине", написао је Вучић на свом Инстаграм налогу, уз снимак на којем је приказано полагање камена темељца, као и изглед будуће фабрике.


На снимку је издвојен део говора председника Вучића са полагања камена темељца, у којем он истиче да ће Србија имати једну од најмодернијих фабрика вакцина.

"Бићемо способни да усавршавамо Синофармову вакцину заједно са нашим партнерима, али ћемо бити у стању и да пунимо неким новим садржајем, новим компонентама за неке друге вакцине у будућности. То је велика ствар, огромна предност и важна ствар за Србију", истакао је Вучић.

Остале вести