Осећају и виде људи да нам иде добро

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Републике Српске Милорад Додик посетили су Мали Зворник где су разгворали са мештанима и риболовцима.

Извор: Танјуг

У Малом Зворнику њих је дочекао велики број мештана на челу са председником те општине Зораном Јевтићем.

Председник Вучић на поклон је добио књигу "Наша лепа Дрина", а упознали су га и са информацијом да библиотека у тој општини има преко 55.000 књига, те да се чува српска традиција.

Председник Вучић прошетао је и кроз штандове на којима је била изложена домаћа храна и припремљена риба из језера.

"Ја сам срећан што сам овде. Рекао сам сад Милету (Милораду Додику) да морамо да нађемо најбоље машине да очистимо (језеро). Био сам у Малом Зворнику пре 20-25 дана када смо урадили скоро све путеве о којима смо говорили, дали одобрење за школу у Доњој Борини и за оно једно истурено одељење.", подсетио је председник Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Републике Српске Милорад Додик посетили су Мали Зворник где су разгворали са мештанима и риболовцима.
Извор: Танјуг

Председник Вучић додао је да су урађени путеви и према Љубовији и према Осечини.

"Јуче смо били у Црниљеву и већ су данас машине отишле да раде путеве", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић поновио је да ће до 19. децембра бити отворена брза саобраћајница Шабац-Лозница.

Нећемо дозволити загађење водотокова

Председник Вучић изјавио је да су људима у Србији најважнији вода и путеви и да ће зато имати тешке разговоре са свима који желе да отварају руднике у Србији јер, како је рекао, неће дозволити угрожавање водотокова у нашој земљи, како великих, тако ни оних малих.

"Две су ствари важне, путеви и оно што нам је природа дала, а то је вода. И вода је најважнија, зато нас очекују тешки разговори са свима који би да раде руднике или било шта друго, зато што оно што нећемо дозволити ни по коју цену јесте угрожавање вода. Дакле, не само Дрине, него ни много мањих водотокова од Дрине. Тако да то су за нас кључне ствари, а друго су вам путеви", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да је људима потребна канализација, али да је нико неће поменути ако нема пута.

"И тако је свуда, овде на западу Србије, исто је било када смо обишли нишка села. Исто је, где год идемо по Србији, свуда људи то желе. И сад има много мање незапослених људи, пристојније живе, не кажем да живе добро и да живе идеално, али живе много пристојније него раније, много мање незапослених. Плате су више, али то људи траже све већи и већи стандард", нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да се Подриње развија брже него што људи желе и да виде, али да има још много ствари да се уради.

"Када кажете добићете брзу саобраћајницу до Малог Зворника, онда кажу хоћу пут Радаљска бања-Крупањ, ствари једна за другом искачу. Када кажете доћи ће овде брза саобраћајница, кажу ископајте тунел испод Азбуковице. Ископаћемо тунел да спојимо Љубовију са Осечином и Ваљевом. Кажете, колико ћете још нових путева да урадите, онда дођу па кажу "ај нам уради и Дебело брдо"", рекао је председник Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Републике Српске Милорад Додик посетили су Мали Зворник где су разгворали са мештанима и риболовцима.
Извор: Танјуг

Како је навео, то је добро јер су људи дошли до неких ствари и сада хоће нове циљеве, нове и веће резултате.

"Питајте људе када смо то имали три паралелна пута који спајају Шабац и Лозницу, а сада имамо три добра пута. А сада ћемо да имамо и брзу саобраћајницу и три добра пута", констатовао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да све то кошта и да ће до почетка октобра бити завршена обилазница око Горњег Милановца.

"И то треба да радите сад за сваки град, као што је за Чачак рађена обилазница, сад радимо за Ужице. Морамо за све, а све су то десетине милиона евра. И огромне паре то захтева", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да ће се активно укључити у чишћење Дрине и да ће, у те сврхе, бити купљена два брода за чишћење какав су имали у Бијељини.

Послушајте шта сам јуче рекао о позиву Путина, исто сам рекао и данас

Председник Вучић изјавио је да и данас важи оно што је јуче рекао поводом позива председника Русије Владимира Путина да учествује на самиту земаља БРИКС-а који се одржава од 22. до 24. октобра у Казању и да ће се то тек видети.

"Захвалио сам се на позиву и рекао видећемо тих дана због свега што се збива и огромне гужве, хоћемо ли моћи да присуствујемо или не. На позиву сам захвалан, изузетно поштујем, разумем значај БРИКС-а као што разумем значај нашег опредељења да будемо на европском путу. И наставићу да се понашам у складу са интересима Србије", рекао је председник Вучић одговарајући на питање новинара да прокоментарише писање Нове да је од јуче до данас променио мишљење и да ли је можда добио неки нови позив из Москве.

"Ноћас у пола три стигао ми је позив, а ушао ми је кроз прозор један који ми је ставио омчу око врата па сам ја онда мењао (плочу). Ајде пажљиво послушајте шта сам јуче рекао па ћете видети да сам вам исто потпуно рекао", рекао је председник Вучић.

На питање о чему ће данас разговарати са руским амбасадором Александром Боцан-Харченком са којим ће се састати, председник Вучић одговорио је да имају "безброј" тема.

Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Републике Српске Милорад Додик посетили су Мали Зворник где су разгворали са мештанима и риболовцима.
Извор: Танјуг

Председник Вучић рекао је да је Русија и пријатељ и партнер, и да имамо веома добре односе, те да ће Србија наставити да гради те добре односе, као и да се Србија налази на европском путу и да је то наше опредељење.

Сутра велики разговор о руднику литијума

Председник Вучић најавио је да ће сутра између 13 и 15 часова почети, како је рекао, велики разговор са онима који су за и који су против рудника литијума.

"Почеће велики разговор са људима који су против рудника и са свим људима који су задужени за то. Биће тешки, компликовани разговори, али верујем да ће донети суштински дијалог. Видећете и сами по томе ко се како и колико бори за Србију истином, а ко како на неке друге начине", рекао је председник Вучић.

Како је навео председник Вучић, место на коме ће се одржати ти разговори биће накнадно одлучено.

Председник Вучић најавио је да ће ујутру да обиђе Љубовију.

Остале вести