Курти жели прогон и уништење српског народа

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је данас, након одвојених састанка са Мирославом Лајчаком и Кристофером Хилом, да ће се у наредна 72 сата обратити јавности поводом онога што Србија захтева због бруталног напада на српско становништво, пре свега на северу КиМ.

Извор: Танјуг

"И шта је то што тзв. међународна заједница није испунила и шта Србија тражи и шта ће Србија да учини", рекао је председник Вучић.

Истакао је да је за очекивати да са далекосежним и важним предлозима изађемо пред Скупштину Србије током октобра.

"Имаћемо много битних састанака и морамо да се боримо за позицију Србије у свету и тражимо савезнике. Радићемо све што је могуће", навео је председник Вучић.

Председник Вучић је оценио да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти жели уништење и прогон српског народа са КиМ и додао да мисли да то није јасно само Београду, већ и свима другима.

"Када укинете 5.800 радних места и када људи више не могу да обављају ништа од онога што свакоме у савременом свету може, само захваљујући илегалним, криминалним и противзаконитим одлукама Куртија, морате да предузимате радње које ће да воде враћању одређених права, што би се назвало статус кво анте", навео је председник Вучић.

Додао је да су из Европе и од земаља Квинте дошле само речи осуде, а да се на делу не види ништа.

Председник Вучић је нагласио да је Београд увек отворен за дијалог са Приштином и да је спреман да оде у Брисел како би наставио дијалог са Куртијем.

"Али Србија није спремна и неће дозволити погром и прогон свог становништва", поручио је председник Вучић.

Остале вести