Пројекат за тунел Кадињача биће готов до краја октобра

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је да ће до краја октобра бити завршен пројекат за изградњу тунела Кадињача, као и да ће већ од новембра почети радови.

Извор: ТВ Пинк

Тада се очекује да буде завршена и обилазница око Ужица, рекао је председник Вучић мештанима Бајине Баште током обиласка дестилерије Тим "Стара песма".

"Већ у новембру ћемо да гледамо да компанија која буде радила крене са радовима, а видећемо да ли ће то бити Кинези, Турци или неко други, уз српске подизвођаче. Ужичка обилазница већ сада креће да се ради, што је такође важно", рекао је председник Вучић одговарајући на коментар мештана да су о градњи тог тунела слушали у последњих 40 година.

Председник Вучић најавио је да ће до марта бити завршен пројекат за тунел испод Азбуковице.

Председник Вучић додао је да се, када буде завршена брза саобраћајница до Лознице, одмах иде на израду пројекта документације за брзу саобраћајницу, Лозница-Мали Зворник.

"Од Малог Зворника до Београда де факто имаћете ауто-пут", рекао је председник Вучић.

Говорећи о локалним проблемима, председник Вучић рекао је да ће држава преузети на себе Светосавску улицу у Бајиној Башти.

"Ми ћемо да преузмемо на себе у Бајиној Башти Светосавску улицу, са комплетним комуналним уређењем, што је два милиона евра. И преузећемо на себе да урадимо излаз Бајине Баште на Дрину, ову плажу са базенима, да решимо све проблеме. Да коначно Бајина Башта може да буде право туристичко место. Ово ми преузимамо на себе", најавио је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да је имао идеју да се држава задужи како би изградила локалне и регионалне путеве, али да то није могуће због дефицита.

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је да ће до краја октобра бити завршен пројекат за изградњу тунела Кадињача, као и да ће већ од новембра почети радови.
Извор: Танјуг

"Моја идеја је била да узмемо пет милијарди, не би нам се то посебно ни осетило на три или четири године, да узмемо само за локалне и регионалне путеве. Али не можеш због дефицита, онда ти не дају инвестициони рејтинг и онда је стање јавних финансија другачије. Имамо паре и можемо да се задужимо што се тиче висине јавног дуга, али не смеш због дефицита", навео је председник Вучић.

Како је додао, обезбеђено је додатних 250 милиона евра, само за локалне и регионалне путеве.

Председник Вучић разговарао је са власником дестилерије Тим "Стара песма" о проблемима које он има у свом послу, а власник је пренео да би требало да се реши проблем са далеководом.

Председник Вучић рекао је да ће тај далековод бити реконструисан како би се решио проблем са струјом.

Остале вести