Одајемо почаст онима који су дали живот за Србију

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић положио је венац на Спомен-костурницу "Гучево" у којој су сахрањени посмртни остаци српских и аустроугарских војника, изгинулих 1914. године током Битке на Дрини.

Извор: Танјуг

"Иако су многа тешка поглавља наше историје одавно затворена, ми их и даље памтимо и одајемо почаст онима који су дали живот за Србију. Нека им је вечна слава!", рекао је председник Вучић.

Лозници потребно још нових фабрика

Председник Вучић изјавио је, пре тактичко војне вежбе на којој присуствује у оквиру посете Подрињу, да је Лозници потребно још нових фабрика, као и да неће бити компромиса по питању заштите животне средине.

"Мораћемо још фабрика да имамо, али мораћемо да чувамо воду и наше шуме и видећете по том питању компромиса неће бити", поручио је председник Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић положио је венац на Спомен-костурницу "Гучево" у којој су сахрањени посмртни остаци српских и аустроугарских војника, изгинулих 1914. године током Битке на Дрини.
Извор: Танјуг

Председник Вучић нагласио је да му не пада напамет да се било ко игра са здрављем наше деце или да угрози воду и земљиште.

Председник Вучић рекао је новинарима да је стара фабрика хемијске индустрије Вискоза у Лозници некада запошљавала и 12.000 људи.

"Била је фабрика која је, иако је од Лознице учинила најзагађенији град, доносила живот. Зато морамо све да променимо у Лозници и у читавом крају и покажемо да можемо да имамо и фабрике", нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да се у једном делу града налазе све нове фабрике које је довела садашња власт, попут Минда и Адиента.

Председник Вучић истакао је да Лозница има огромне могућности, јер је то највећи град у Подрињу.

"Нажалост, недовољно велики имајући у виду наше стратешке потребе. У читавом Подрињу објективно говорећи немамо 110.000 -120.000 људи кад све саберете. Плашим се да са друге стране Дрине, где већински живи српски народ, имамо још много мање него што имамо овде. Немамо довољно људи управо зато што нисмо имали довољно посла", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да је незапосленост у Лозници смањена са 11.500 на 3.500 људи, али да мора још много тога да се уради како би се подигла просечна плата у том граду која сада износи свега 657 евра.

Остале вести