Жагубица има много потенцијала

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је манифестацију "Дани проје и сира" у Медвеђици и обишао штандове на сајму.

Извор: ТВ Пинк

Председник Вучић је, у пратњи председника општине Жагубица Сафета Павловића, посетио штандове сира, меда, проје и других производа који су мештани изложили.

Председника Вучића је занимало колико људи живи у Медвеђици, а мештани су му одговорили да живи свега 50-так људи у том селу.

Говорећи о инфраструктури у Жагубици, председник Вучић је председнику општине Павловићу рекао да канализације кошта 980 милиона, да је вода скупља, а путеви најскупљи.

Како је председник Вучић рекао, све општине имају своје жеље, али је актуелна власт сада бар урадила предпројектну документацију па зна колико шта кошта.

"Увек изађе више. Има пут према Бору и Мајданпеку који мора да се направи. Крипољин - Жагубица смо урадили. Гргољин-Деспотовац осам километара, то је било јако важно да се споји са Поморављом у потпуности. Још фали тај део пута Жагубица - Бор, он је важан и наравно Милатовац, видели сте пут који је 3 метра широк, а лош асфалт. Него, како год да окренете, то је опет минимално милијарду, нешто 500 милиона, нешто 350", рекао је председник Вучић.

Како је председник Вучић рекао новинарима, покушава да помогне где год може, а идеално би било када би могао да уложи по 10 милиона евра.

Председник Вучић се пожалио да нико не примећује шта је све изграђено и да чим уради нешто, као да је урађено пре 100 година.

"То што је то изграђено пре пола године или годину дана, људима сада изгледа као да ту стоји 100 година", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао да је важно да се разговара с људима, јер ту има много проблема.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Žagubica ima mnogo potencijala
Извор: Танјуг

"Хтели су да угасимо рудник већ 12 година, толико одолевамо. Не би имали посла, то би десетине, да не кажем стотине без посла остали. То припада у широм смислу Ресавици. И то смо држали колико смо могли. Овај крај је фантастичан за туризам.

Такву природу мало где можете да видите. Али, није искоришћен", констатовао је председник Вучић.

Како је рекао, грађани Србије су тек током короне почели да откривају своју земљу.

"У Бечу смо сви били ко зна колико пута, а овде никад. То је случај са већином Срба. Рађе упознајемо све друго и увек нам је туђе слађе", сматра председник Вучић.

Новинари су питали председника Вучића да ли је за Жагубицу, као једна од најсиромашнијих општина, велика шанса отварање Чубару Пекија.

"Брзо и добро су Кинези то урадили, дубоко у земљи. То је важно за читав крај. Ја мислим да у Жагубици има много потенцијала од Врела Млаве, то је величанствена природа. Ми ћемо покушати да откупимо од НИС-а део у Бору па да направи неки елитни садржај тамо. Многи се питају, како поред Бора, па величанствена је природа, поред Бора је и Борско језеро, Брестовачка бања. Источна Србија је величанствена", рекао је председник Вучић.

Како је рекао, све је то џабе, јер су сви отишли, јер нису имали хлеба и посао, у Италију, Француску и Немачку.

"Људи не схватају да је људима потребан посао, сигурност за будућност", поручио је председник Вучић.

На питање о новом налазишту злата, председник Вучић је одговорио да има још једно налазиште злата, то је у југозападној Србији.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Žagubica ima mnogo potencijala
Извор: Танјуг

"То је огромно налазиште. Они који су открили, навели су ширу локацију, али полако. Рударство је код нас убијано деценијама, замало да затворимо Бор. Ђинђић и Коштуница су нудили људима кикирики и производњу намештаја", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је навео да Бор данас добро живи, захваљући Зи Ђину, и да људи одлазе у Бор и Мајданпек и то је проблем Жагубице, Кучева и других општина у том крају.

Рекордан прилив новца у Србију проследње две године, у циљу рушења мене

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је током прошле и ове године у Србију ушла рекордна свота новца невладиним организацијама (НВО) које имају за циљ рушење њега, наводећи да је реч о десетинама или чак стотинама милиона евра.

"Ове године и прошле, то су рекордни износи новца. Нашалио сам се и рекао сам Јоргованки (Табаковић, гувернерки Народне банке Србије), Синиши (Малом, министру финансија) и Милошу (Вучевићу, премијеру Србије) да то почнемо да водимо као стране директне инвестиције, бићемо апсолутни шампиони", рекао је председник Вучић новинарима у Медвеђици, где присуствује манифестацији "Дани проје и сира".

Председник Вучић је оценио да то што је намера оних којима је новац уплаћиван, да њега руше.

Они то правдају тиме да раде на унапређењу демократије, истиче председник Вучић и оцењује да је јасно о чему се ради, чим се "та синтагма користи".

"Требало би да то водимо као значајан удео у страним директним инвестицијама, реч је о десетинама, а усудио бих се да кажем и стотинама милиона евра. Пазите, не динара, већ евра", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић очекује да јавност у наредним данима буде обавештена како то функционише.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Žagubica ima mnogo potencijala
Извор: Танјуг

"Биће интересантно наредних дана, чини ми се да ће јавност сазнати како то иде и како функционише", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је, коментаришући то што је Министарство спољних послова Кине објавило да постоје докази да иза протеста током протекле године у Србији стоје америчке службе, да ће пажљиво да проучи и прочита извештај који је објављен, али да сада може да каже да се много тога чудног дешавало како прошле тако и ове године.

"Када смо део тога прочитали, ја сам тражио комплетан извештај да детаљно проучим, јер ту има много других занимљивих ствари и за неке друге земље, за неке друге ентитете и желим да прочитам. Пажљиво ћемо да проучимо и прочитамо све што је Влада Кине објавила, као што увек прочитамо оно што објави Стејт департмент и оно што објави Руска Влада. Једино што могу да кажем да је много тога чудног било и прошле и ове године, много чудних ствари", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао да је чудно да је Србија једина земља у свету у којој су најбројније демонстрације покренуте после масовног убиства које се догодило у школи Владислав Рибникар, где, како је рекао, државни органи нису имали никакву кривицу и упитао зашто се протести нису одржавали у Хрватској, у којој је недавно убијено седморо људи.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Žagubica ima mnogo potencijala
Извор: Танјуг

"Ако ви кажете некоме да две недеље нема никаквог копања, две године, ми треба да видимо можемо ли то да радимо на чист начин или не, а нећемо ако угрожавамо здравље било које животиње, а не човека, а не детета, а ви настављате да инсистирате на томе. Врло чудно. Много је чудних ствари, не могу да кажем ни да су они у праву ни да нису, пажљиво проучавамо. Али ће бити веома занимљиво када будете видели, иако то није увек све транспарентно, јер они имају тзв. бојлер организације у које убаце новац, а онда кроз исту банку пребацују и у кешу исплаћују део новца, али ћете видети огроман новац убачен у нашу земљу, са несумњивим циљем дестабилизације Србије, али нека људи процене", рекао је председник Вучић.

Очекујемо да КФОР одржи реч, да без сагласја нема отварања моста на Ибру

Председник Вучић изјавио је да је свакодневно на вези са представницима међународне заједнице и КФОР-а са којима имамо врло коректну сарадњу и да очекујемо да они одрже своју дату реч о томе да без сагласја односно заједничке воље неће бити отварања моста на Ибру у Косовској Митровици.

Председник Вучић је приликом посете манифестацији "Дани проје и сира" у Медвеђици одговарајући на питање новинара да ли има шансе да се мост не отвори, рекао да заједничке воље за то нема.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Žagubica ima mnogo potencijala
Извор: Танјуг

"Заједничке воље нема, јер ми дијалог са њима немамо, али видели сте да су они расписали изборе за 9. фебруар и сада им је све кампања због чега очекујем додатне провокације и проблеме", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да верује и да се узда у то да ће КФОР испунити и своје обећање и свој примарни задатак у складу са Резолуцијом 1244.

Оцена да је противуставно да разговарам са грађанима је израз нечијег очаја

Председник Вучић изјавио је у Медвеђици да оцене које долазе из опозиције да разговором са грађанима излази из оквира уставних надлежности председника, представљају крајни резултат нечијег очаја.

"Такве изјаве су крајњи резултат нечијег очаја", рекао је председник Вучић и нагласио да је о томе говорио један адвокат кога није познавао, а чије је име случајно видео на списку оних који примају новац споља преко неке чудне организације.

"Сад знам бар да није сам био толико паметан, није сам то смислио него му је неко помогао", навео је председник Вучић и додао да је тај адвокат иначе познат по томе што вређа кога стигне на друштвеним мрежама, прави се много паметан али, како је нагласио за туђе паре и туђе интересе.

На питање како тумачи то што посланик Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута каже да га од септембра чека пакао, односно све нас, председник Вучић каже да то одређује Бог, где ко иде, а на земљи свако ради свој посао.

На питање новинара да ли је тај септембар везан са изборима у Америци, председник Вучић каже да никада не потцењује никога.

Огроман новац је, како је посетио председник Вучић, уложен у његово рушење претходних седам или осам година од када је постало јасно да Србија иде путем своје независности и самосталности.

"Огроман новац. Само погледајте у медијске садржаје и у све друго, то је не стотине милиона евра, већ милијарде евра. Само то израчунајте, а нећу да причам о свему другом. Ако у првих шест или седам месеци имате 78 милиона евра уложених кроз овај невладин сектор и то не у сваки невладин сектор, већ овај веома политички и антидржавно оријентисан", казао је преседник Вучић и додао да је реч о огромним парама и о огромном притиску на Србију.

На питање новинара како види насловне стране појединих медија да је сатеран у ћошак, председник Вучић изјављује да никада противника не оставља у углу, али их пусти да се извуку без плена.

"Без плена, али да се извуку", изјавио је предсеник Вучић и нагласио да они који мисле да некога сатерају у ћошак морају да схвате да ће отпор бити најјачи и најжешћи.

"Ово је отпор за Србију, слободарску, суверену, успешну и напредну и без сатеривања у ћошак и биће најжешћи могући", изјавио је председник Вучић и нагласио да за то не морају да брину, јер им је то једино загарантовано.

Остале вести