Инвеститори ће увек имати подршку Србије

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Нишу, на свечаној церемонији полагања камена темељца за изградњу нове фабрике компаније Аристон, да ће то бити веома важна фабрика и истакао да је у Нишу запослено 22.000 људи више него пре 10 година.

Извор: ТВ Пинк

Председник Вучић истакао је да ће у новој фабрици Аристон радити 300 људи и изразио очекивање да ће Аристон ту проширити своје капацитете.

"Увек на оваквим догађајима потцењујемо оно што је урађено и оно што долази. Баш зато желим да истакнем златни Аристон, долазак у Ниш, то је једна прелепа инвестиција, 75 милиона евра улагања, али која ће донети много више од тога Нишу. Овде у северној зони, која се налази на чудесном месту, са којег видите ауто-путеве ка Београду, Димитровграду, Софији, Скопљу и Солуну, ка Приштини и Тирани, једно идеално место за улагање", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић захвалио је породици Мерлони на одлуци да инвестирају у Нишу.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Нишу, на свечаној церемонији полагања камена темељца за изградњу нове фабрике компаније Аристон, да ће то бити веома важна фабрика и истакао да је у Нишу запослено 22.000 људи више него пре 10 година.
Извор: Танјуг

"Много сам срећан због тога. Оно што смо ми радили, то је наш посао, да помогнемо и субвенцијама, да кажемо да је Србија боље место него многе друге земље, да верујемо у то и да се боримо за своју земљу", навео је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да ће у тој фабрици радити 300 људи, као и да верује да ће проширити капацитете, јер ће сама хала бити на 32.000 метара квадратних, што је много више од тога што било које машине, роботи и око 300 људи могу да заузму.

"И плац је велики, драго ми је да већ поред њих је и ЦТП узео своје плацеве, они су нам градили за Нидек и многе друге најуспешније јапанске компаније у Новом Саду просторе. Дакле, веома важно место за нас. А вама из Аристона желим много успеха, много новца, добру зараду, добар профит. И желим да вам радници и менаџери, радници српски, наши људи из Ниша буду веома задовољни", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да је ово десета фабрика којој поставља камен темељац, да је од тих 10 фабрика, осам отворено у Нишу, а да ће ускоро бити отворена и фабрика Палфингер.

Председник Вучић навео је да постоје земље које скраћују радно време на четири дана недељно, а скраћиваће и на три, па се, како је рекао, чудом чуде што немају никакву стопу раста и што почињу да заостају за другим континентима, што ће се тек видети у годинама које долазе.

"Ова зона ће брзо да буде попуњена. Сасвим сам сигуран да ће бити нових фабрика, нових инвестиција, али ми морамо да верујемо у себе и себе да мењамо, морамо да радимо више, да бисмо могли да пристигнемо Европу. Знате ли шта значи када је у Европској унији просечна стопа раста 0,5 или 0,6, а код нас буде преко 4,0 одсто? То значи да за веома кратко време, за деценију и по, можемо да стигнемо земље које су биле 300 година испред нас," истакао је председник Вучић.

Инвеститорима је поручио да ће увек имати подршку наше земље.