Утамничење Срба не води стварању бољих односа

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић је затражио хитно ангажовање државних органа Републике Србије како би глумац Сергеј Трифуновић био пуштен на слободу.

Извор: Танјуг

Пре неколико дана видели смо општу хајку против државе Србије, организовану и споља и изнутра, само зато што је једна естрадна уметница из Хрватске задржана више десетина минута на граничном прелазу. Није притварана ни хапшена, нити малтретирана. Исти ти изнутра и споља ћутали су када је адвокат Берић ухапшен у Хрватској, 15 дана био у притвору због песме објављене на Фејсбук профилу, рекао је председник Вучић.

Јуче је приведен и ухапшен, и далеко од граничног прелаза одведен Сергеј Трифуновић, човек који је мој политички противник, оснивач Покрета слободних грађана. Али је и грађанин Србије, грађанин наше земље је ухапшен да нико није добро разумео због чега. Пре свега захтевам од органа у Србији да свим дипломатским каналима покушају да се изборе за правду и слободу Сергеја Трифуновића, а апелујем на хрватске власти да разумеју да утамничење Срба не води развоју бољих односа, и не желим да изговарам тешке речи и квалификације које су они због неколико десетина минута задржавања износили о Србији.

Молим и захтевам од њих да се понашају рационално, и да Сергеја Трифуновића пусте на слободу, рекао је председник Вучић.

Остале вести