Интензивира свестрана сарадња двеју земаља

Vucic sa Dusoptom
Најновије
Извор: Председништво Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас Оливијеа Дусопта, државног секретара у Министарству за акцију и јавне рачуне Републике Француске, изразивши задовољство што се, на темељу историјске посете председника Емануела Макрона, интензивира свестрана сарадња двеју земаља.

Председник Вучић је захвалио на спремности Француске да пружи техничку експертизу у области реформе јавне управе, што је истакнуто и у заједничкој изјави двојице шефова држава, усаглашеној током посете председника Макрона. Он је нагласио да су,   с обзиром на углед и утицај председника Макрона и Француске у оквирима европске и светске политике, сарадња са Француском и њена подршка од највећег значаја за Србију.

Vucic sa Dusoptom
Извор: Танјуг

Државни секретар Дусопт је пренео да је председник Макрон рекао француским министрима да је посета Србији за њега била веома значајна и да је од њих тражио да учине све да се реализују тада потписани документи и договорени пројекти. Француски званичник је рекао да је размена искустава у реформи јавне управе само један од начина да Француска помогне Србији у реформама неопходним на европском путу.

Vucic sa Dusoptom
Извор: Танјуг

Председник Вучић је упутио поздраве председнику Макрону, који је, како је рекао, освојио велику наклоност српског народа и чије се снажне поруке, изречене на Калемегдану, још памте. Он је захвалио на томе што је председник Макрон, својом неизмерно енергијом, дао снажан подстицај српско-француским односима и вратио Србију у поље интересовања Француске, као и на иницијативи да, заједно са Немачком, помогне дијалог Београда и Приштине.

Остале вести