Нећемо у НАТО, нећемо у ОДКБ, хвала!

Најновије
Извор: Танјуг

Мој позив на дијалог не значи признање Косова, рекао је данас председник Србије Александар Вучић и поручио "светским силама" да не воде српску политику.

Он је то рекао поводом питања новинара како види изјаву руске историчарке Елене Гускове да отварање дијалога води признању Косова.

"Српску политику води српско руководство у складу са српским државним и националним интересима", нагласио је Вучић.

Према његовим речима, Србија је данас више него икада изложена различитим притисцима, са различитих страна.

"Нико није задовољан позицијом Србије, јер је она независна држава и брине о својим интересима у условима све већег сукоба великих сила, када протерују 750 и више лица из дипломатских представништва, па је разумљива заоштрена реторика“, оценио је Вучић.

Он је додао да сви очекују да се Србија опредељује.

"Србија не седи на две столице, како неки тврде. Србија има своју, српску, столицу и неће ничију туђу. Сами бирамо свој пут у будућност“, подвукао је Вучић.

Веома оштро одбацио је тврдње да је позив на дијалог пут ка признању Косова:

"Ово је само позив на дијалог, решења нису готова. Прекините да измишљате на свим странама. Нећу да излазим са решењима, док не чујем ставове комплетног друштва“, подвукао је Вучић.

Казао је и да Србија не жели да буде ниједног војног савеза:

"Имамо своју војску, која јача и која ће бити све снажнија. Прекините са свих страна да водите политику Србије. Нећемо у НАТО, хвала. Нећемо у ОДКБ, хвала“, закључио је Вучић.

Извор: Танјуг

Остале вести