Кинеска компанија Zijin је добродошла на будућем тендеру

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са представницима кинеске компаније Zijin заинтересоване за учешће на тендеру за стратешко партнерство у РТБ Бор, који Влада Републике Србије планира да распише у првој половини ове године.

Председник Вучић изразио је захвалност представницима компаније који су исказали интерес за стратешко партнерство у РТБ Бор, што само потврђује велику заинтересованост кинеских компанија за улагања у Србији. Он је поручио да је кинеска компанија Zijin добродошла на будућем тенедеру, с обзиром на традиционално пријатељство двеју земаља.

Представници Цијин Мајнинг Групе (Zijin Mining GroupCo. Ltd.)су навели да имају озбиљне развојне планове за компанију РТБ Бор, али и за цео регион, изразивши намеру да уложе више стотина милиона долара у модернизацију производње и реструктурирање компаније, која би била организована у складу са највишим светским стандардима.

Представници компаније су истакли да је Zijin један од највећих кинеских произвођача злата, друга по величини у производњи бакарне руде и трећа по величини у производњи руде цинка. Они су нагласили да је намера Групе да постане водећа међународна рударска компанија кроз успостављање равнотеже између сопственог развојних циљева, заштите животне средине, обезбеђивања награда за запослене и инвеститоре и добробити за заједнице у којима послује. Компанија примењује највише стандарде безбедности на раду, обезбеђујући запосленима сигурну и здраву радну средину, као и добре услове за развој каријере.

Састанку је присуствовао и амбасадор Народне Републике Кине Ли Манчанг.

Остале вести