Очекујем нападе какво год решење за КиМ предложим

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће очекује да ће бити нападан без обзира какво решење за Косово да понуди, да ће га нападати они који немају никакве планове ни политику о томе, те поновио да је унутрашњи дијалог потребан и да жели да чује од стручних људи и јавности шта о томе мисле.

"Шта год да предлажем сви ће све да нападну", рекао је Вучић за ТВ Пинк и навео да ће свакако једни рећи или да није имао довољно храбрости или да је издајник, зависно од решења које понуди.

Како је приметио, једни за Косово кажу баш их брига, други да је то света српска земља, Косово је Србија, али уверен је да у томе треба бити озбиљан, изнети право стање ствари, због чега, додаје, и жели да чује стручне људе, невладин сектор, а да увек има неко ко ће да координише тај дијалог.

Он ће, додао је, свој став изнети када буде све саслушао, а на питање да ли ће то рећи можда пре избора, ако буде ванрeдних парлaментарних, поручио да је то питање и тема много већа од свих избора.

"Ако видим да на било који начин постоји шанса да изградимо бољу будућност то да гурам као булдожер", поручио је.

За тако нешто спреман сам да страдам и политички, поновио је, приметивши да тако нешто његови политички противници једноставно не разумеју.

"Они само прете, неће доћи на власт, то вам гарантујем, јер да победе треба да раде 12, 13 сати дневно, а они ни сви заједно не раде 12 сати дневно. Нешто је друго питању - можемо ли да бринемо о својој зхемљи. Ја ћу да бринем", поручио је.

Како је рекао, Албанци će за 70 година бити најбројнија нација у региону, они су у нарастању и немају проблема са својим политичарима који ће да кажу немојте да рађате децу, немојте да размишљате о будућности већ само о комфору.

"Моја идеја је да саслушамо све, да сви слободно кажу шта мисле".

Одговарајући на питања Вучић подсетио је да је ЕУ модератор у разговорима Србије и Албаније и гарант спровођења Бриселског споразума, као и да је у оквиру споразума спроведено све "осим онога што је за Србе потребно".

"Наш је проблем што у Србији имамо оне који су априори за Русе и део људи који је априори за Запад и то без нијанси између, а ја се надам да је највећи део људи у Србији за Србију и да разуме да је најбоје за нас да будемо на европском путу, а да не рушимо своје пријатељство са Русијом и Кином. Ако то одржимо ми ћемо бити свој на свом и имаћемо своју столицу", рекао је Вучић.

Он је прецизирао да је данас 1660 дана од како није спроведен најважнији део Бриселског споразума, а то је формирање Заједнице српских општина.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести