Ускоро значајно веће плате

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић најављује да ће плате бити значано повећане наредних дана или недеља војсци, полицији, БИА, порезницима, радницима у социјалном сектору, као и здравственим и просветним радницима.

"Очекујем да имају убедљиво највећа примања икад и то реално, а не само номинално. То очекујем да ће бити у наредним данима и недељема и надам се да ће премијерка Ана Брнабић сутра рећи нешто о томе", рекао је Вучић новинарима.

Он је реаговао и на то што је новинарско питање било - када ће плате бити "враћене" на претходни ниво и подсетио да су плате војсци и полицији већ враћене, као и да су просветним радницима већ сада веће за 0,7 одсто него што су икада биле.

Такође, додаје Вучић, здравственим радницима ће бити увећане плате, подсетивши да су и њима већ враћене у односу на раније смањење, као и социјалним радницима.

"Проблем је што се води кампања лажи и неситина, која има несагледиве последице. Kоме нису враћене? Ја ћу вам рећи - нису враћене државној администрацији односно за 17.000 људи који раде у Београду и делом у Покрајини и локалној администрацији".

Вучић је рекао да нису хтели њима да повећају плату, да не би било пожељније да неко буде секретарица министру уместо просветна радница или медицинска сестра.

Извор: Танјуг

Остале вести