Свеобухватни споразум Србије и УАЕ огроман успех

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић дочекао је данас на Аеродрому Никола Тесла председника Уједињених Арапских Емирата шеика Мохамеда бин Заједа ал Нахјана, који борави у радној посети Србији.

Извор: Танјуг

Председник Вучић и председник Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) Мохамед бин Зајед ал Нахјан присуствовали су потписивању Свеобухватног споразума о економском партнерству између Владе Србије и Владе Уједињених Арапских Емирата.

Председник Вучић је рекао да тај споразум за Србију представља огроман успех, али и велику одговорност.

"Овај Споразум је уједно и симбол одличних односа између Србије и УАЕ, утемељених на оправданом поверењу које се градило годинама и у тешким временима и које ће наставити да се надограђује и у оним добрим, које тек долазе", навео је председник Вучић.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Sveobuhvatni sporazum Srbije i UAE ogroman uspeh
Извор: Танјуг

Председник Вучић је истакао да сваки сусрет са шеиком бин Заједом отвори ново поглавље у односима између Србије и УАЕ, које доноси добре пројекте и планове за нашу земљу и народ, уз велико узајамно поштовање и дубоко разумевање.

"Као и увек, разговарали смо о свим темама - од билатералних односа, ситуације у региону, сарадње у области војне индустрије, пољопривреде, енергетике и вештачке интелигенције, до јачања размене у сфери науке и иновација, медицине и развоја нових технологија будућности", рекао је председник Вучић.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Sveobuhvatni sporazum Srbije i UAE ogroman uspeh
Извор: Танјуг

Председник Вучић је додао да је на састанку са поносом истакао и најновији успех Србије - инвестициони рејтинг који шаље гласну поруку инвеститорима да дођу у Србију, земљу у коју је наш пријатељ шеик бин Зајед веровао и када многи други нису.

"Људи који искрено воле нашу Србију разликују се од других управо по томе што са нама деле искрену радост због успеха, у којем су и сами добрим делом учествовали давањем подршке и вером у нашу земљу и људе, када је то било тешко или готово незамисливо. Зато је за Србију част и императив да остане посвећена јачању братског партнерства са УАЕ", навео је председник Вучић.

Помогли сте Србији да оствари своје снове, Србија је ваш други дом

Председник Вучић је изјавио након састанка са председником Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) Мохамедом бин Заједом ал Нахјаном у Београду да се нада да ће се ниво сарадње Србије и УАЕ повећати у различитим областима и да ће она бити унапређена у различитим друштвеним сферама.

Председник Вучић је Бин Заједу, који борави у радној посети Србији, захвалио на свему што је у претходном периоду урадио за нашу државу и народ, наводећи да је Србија "други дом" Бин Заједу и истичући њихову дугогодишњу сарадњу и лично пријатељство.

Председник Вучић је додао да верује да је једини председник на свету који познаје све сараднике Бин Заједа и да их је срео десетине пута.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Sveobuhvatni sporazum Srbije i UAE ogroman uspeh
Извор: Танјуг

"Када смо започињали неке од пројеката о којима сам сањао, о којима смо ми као народ, као држава сањали у прошлости, ви сте нам помагали да остваримо своје снове", нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић изјавио је да је Бин Зајед такође био од помоћи када је Србија имала финансијских проблема, у периоду 2014., 2015., 2016. године и касније током ковид кризе и истакао да он и српски народ то никада неће заборавити.

Председник Вучић је нагласио да је "пријатељ у невољи прави пријатељ" и да не би желео да Бин Заједа доводи у тешку позицију говорећи о томе да је био од помоћи Србији "чак и у многим политички тешким ситуацијама".

"Хвала вам још једном што сте нас почаствовали посетом. Веома сам привилегован, дубоко дирнут вашом посетом и надамо се да ћете следећи пут више времена проводити у Србији. Недостајали сте нам. Прошло је много времена да нисте посетили нашу земљу и још једном хвала, хвала вам пуно, и осећајте се као код куће, драги брате", рекао је председник Вучић.

Остале вести