Са тугом сам примио вест о смрти Радмиле Живковић

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа породици и колегама поводом смрти глумице Радмиле Живковић, у којем се каже:

„Са тугом сам примио вест о смрти Радмиле Живковић, једне од великих дива наше филмске и позоришне уметности и изузетне глумице која је својим невероватним талентом и посвећеношћу уметности обележила најсјајнију епоху наше кинематографије и позоришта.

Њена страст према глуми, бравурозне роле и маестрални таленат да публици приближи сложене ликове са јединственом дубином и аутентичношћу, на најбољи начин су одражавали њен уметнички сензибилитет. Беспрекорно и упечатљиво је умела да оживи ликове из свих сфера живота, дајући глас њиховим емоцијама и личним причама, које и данас памтимо.

Имао сам изузетну част и привилегију да Радмили Живковић доделим Сретењски орден другог степена за изузетне заслуге и допринос уметности, у коју је уткала и богато културно наслеђе наше земље, на њој својствен и заиста јединствен начин.

Уверен сам да ће њена изузетна личност и уметнички интегритет, као и печат који је оставила у глуми, наставити да инспирише генерације младих уметника.

Изражавам дубоко саучешће Радмилиној породици, колегама, пријатељима и поштоваоцима. Нека почива у миру“, наводи се у саучешћу председника Вучића.

Остале вести