Лепота цркве Успења Пресвете Богородице не може се описати речима

Најновије
Извор: Служба за информисање Српске напредне странке

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је комплекс цркве Успења Пресвете Богородице у Крупњу где је разговарао са свештенством као и музејски комплекс.

Извор: ТВ Пинк

Председник Вучић обишао је Музеј сеоског ентеријера 19. и 20. века, Музеј старих заната као и Музеј сећања и Спомен обележје из Првог светског рата.

Председник Вучић разговарао је са старешином цркве Протојерејем-Ставрофором Александром Ђурђевим.

"Ви сте били код мене у музеју доле у Крупњу и ја хоћу да вам кажем да сам разговарао са председником општине, и решио да музеј поклоним држави Србији. Сматрам да припада мом отечаству, непроцењива је вредност музеја. Само нам је проблем како конзервирати, требају нам знатна средства да конзервирамо и да адаптирамо простор", рекао је старешина цркве председнику Вучићу.

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је комплекс цркве Успења Пресвете Богородице у Крупњу где је разговарао са свештенством као и музејски комплекс.
Извор: Танјуг

У Музеју сећања, како је речено, изложене су вредне фотографије, на којима су приказани многи људи који су долазили у музеј, међу којима су црквени великодостојници као и бројни амбасадори.

Председник Вучић навео је да су владика Јеротеј и старешина цркве Протојереј Ставрофор Александар Ђурђев дивни домаћини, и да са толико љубави воде рачуна о овој светињи.

"Лепоте цркве и комплекса цркве Успењеа Пресвете Богородице у Крупњу не могу се описати речима", рекао је председник Вучић.

Важно је да су људи у Подрињу видели да је држави стало до њиховог здравља

Председник Вучић истакао је да је важно да су људи видели да је држави стало до њиховог здравља.

"Ми смо показали да смо у стању да чујемо, да саслушамо и никакав ми проблем није. И није било увреда, Бог зна каквих. Било је неслагања, не баш лепих речи, али то је политика и то је нешто што је потпуно нормално. И нама је две године још потребно да дођемо до решења, најмање. Полако, бавићемо се тиме", рекао је председник Вучић на питање да ли је задовољан како је протекао петодневни боравак у Подрињу и разговори са грађанима, посебно јучерашњи где је главна тема био литијум.

"Важно је да су људи видели колико је нама као држави, стало до њиховог здравља, чисте воде, природе, осигураних депонија, тако да је то оно што је за нас битно", рекао је председник Вучић сумирајући посету.

Главна тема је био пут, а жеља је била да то буде литијум, али свакако је важно када људи разговарају и воде дијалог, додао је председник Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је комплекс цркве Успења Пресвете Богородице у Крупњу где је разговарао са свештенством као и музејски комплекс.
Извор: Танјуг

"Што се свега другог тиче, морамо убрзано да се развијамо, да бисмо покрили потребе људи. Сви људи хоће да имају пут до своје куће, што једноставно није могуће. За то нам ни пет милијарди евра није довољно. То је толико разуђено до сваког засеока, а не смем да вам говорим да је путна мрежа буквално десетоструко боља него што је било пре само седам, осам година", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић указао је на значај брзе саобраћајнице до Лознице.

"Знате ли колико дуго су причали да ће да раде Јевремовац-Цер-Јевремовац, Текериш, па нису? Немогуће је све да стигнете, да будем сасвим искрен. Ја сам задовољан. Планирам и рачунам да једног дана гледам колико су окречили онога што смо ми урадили", подвукао је председник Вучић.

Машине су стигле у Подриње, преостаје нам сада да радимо

Председник Вучић рекао је да су машине стигле у Подриње и да сада преостаје да се уради све што је обећано.

"Што више радимо, то су захтеви већи. Све што можемо да урадимо, направићемо. Посебно сам срећан што сам овде могао, као гост владике Јеротеја и оца Александра, да видим заиста чудотворно дело њихових руку, и овде ћемо помоћи такође са асфалтирањем околних улица и путева", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да много очекује од здравствених прегледа јер је то "важно за Србију".

"Остаје да урадимо оно што смо обећали. Као што сте видели, и код политичких противника, сви они признају да је много урађено, а за мене нема веће сатисфакције. Ниједног човека нисте чули да је рекао да није много урађено. Важно ми је да поштују рад и све што држава уради. Овде ћемо да радимо што више да би људи били задовољни, са много више енергије, амбиције, жеље", истакао је председник Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је комплекс цркве Успења Пресвете Богородице у Крупњу где је разговарао са свештенством као и музејски комплекс.
Извор: Танјуг

Председник Вучић најавио је долазак градоначелника Љубљане Зорана Јанковића у Лозницу.

"Ми сад идемо даље, у Лозницу, имаћемо више састанака, доћи ће градоначелник Љубљане. Хоћу да видим, да прошетамо мало и да ме посаветује. Да видимо шта је то што би он још урадио у Лозници, па да то направимо. Мене сада питате, не знам шта још, осим болнице и дома здравља, али видећемо", рекао је председник Вучић.

Чека нас тежак посао са Рио Тинтом, проблеми са ситуацијом на Косову и Метохији

Председник Вучић оценио је да Србију са Рио Тинтом очекује тежак посао.

"Ми ћемо наставити да радимо. Ако имате озбиљну аргументацију, то може, а људи су могли да виде има ли или нема озбиљне аргументације. Тежак посао нас чека са Рио Тинтом. Чека нас много, много, много обарања руку са њима, а да ли ће и како то све ићи, видећемо у наредних две године. Па полако. Нисам ја ту да поверујем или не верујем. Не интересује ме то", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да је наше да као држава урадимо све што можемо "направимо најбољи могући надзор, да контролишемо све и да можемо ми људима да кажемо да ли ће нешто да буде сигурно или не".

"Ако ми не будемо могли да кажемо да је нешто сигурно, нећемо рећи. Ако будемо могли да кажемо, онда ће то да буде сигурно", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да има много још посла и проблема и око ситуације на Косову и Метохији и сталних провокација Аљбина Куртија.

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је комплекс цркве Успења Пресвете Богородице у Крупњу где је разговарао са свештенством као и музејски комплекс.
Извор: Танјуг

"Имамо много изазова везано за Експо. Сад нам долази израелски председник, па ускоро су и Уједињење нације. Много, много посла, пре тога Брисел. Много посета, важних догађаја. Па да гурамо Србију напред", рекао је председник Вучић.

У питању је здравље људи, Фон Крамон неће одређивати будућност Србије

Председник Вучић рекао је да држава може да заштити оне грађане који позитивно мисле о литијуму, али да то није питање литијума него здравља људи, а да они који су плаћени страним новцем, као ни Виола фон Крамон неће одређивати будућност Србије.

"Скупи се њих 20 локалних кабадахија и малтретирају људе и мисле да могу то да раде и што је најгоре плаћени страним парама. А праве се као велики домаћини. Немам проблем са тим, ја то не зарезујем ни два посто. Неће мени Фон Крамон да одређује будућност Србије. Неће ми Виола фон Крамон бити узор у било чему. Жена која све најгоре мисли, која лобира за независно Косово, која је за укидање Републике Српске па ми држи патриотске придике овде", рекао је председник Вучић на питање да ли држава може да заштити грађане који имају позитивно мишљење о литијуму.

На новинарско питање о светским играчима везано за ланац производње у Србији, објаснио је да су интересовања страних компанија, која најављују долазак у Србију, велике ствари за нашу земљу и додао да то значи да сви полако размишљају о Србији.

"Морамо да направимо разлику и да почнемо да се такмичимо у наредном периоду са Бугарском, Румунијом и Мађарском. Па када то успемо да дођемо до тог нивоа онда да се такмичимо са другим нивоом у ЕУ. Да стижемо и престижемо и да идемо брже", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да неко ко се бави државом, тај мора да каже људима и оно што не воле да чују.

"Када сам 2014. године постао премијер, донео сам одлуку да морамо да смањимо плате и пензије да бисмо данас имали највеће плате и највеће пензије у својој историји. И да бисмо имали 12 година чврст курс динара, стабилан курс динара, као и највећи ниво инвестиције икада", објаснио је председник Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је комплекс цркве Успења Пресвете Богородице у Крупњу где је разговарао са свештенством као и музејски комплекс.
Извор: Танјуг

Такође, како је рекао, "да бисмо могли да вам кажемо да ће у децембру следеће године просечна плата бити 1.000 евра" и додао да то није било могуће без тешких мера.

Председник Вучић нагласио је да морамо да водимо рачуна о будућности и поручио да држава није играчка за свакога.

"Онај који каже да му држава није ништа омогућила, верујте ми, она му је све дала. Људи који поштују државу, који ћуте, они су ти који су мало добили директно од државе", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да је много научио кроз разговоре са људима и да је то за њега велика школа и додао да се нада да ће у новембру или децембру имати прилике да посети исток или југо-запад Србије.

Председник Вучић рекао је и да ниједан председник није толико разговарао са грађанима као он.

На новинарско питање како види то што се како је речено тајкунски медији чуде што није било протеста током његовог боравка у Подрињу, председник Вучић рекао је да је у претходних 12 година сваке године имао протеста колико хоћете, некада годишње и девет месеци.

"Свакога дана имате њих шест некаквих који узму, па пуштају своје телефонске разговоре на звучник и вичу Вучићу издајниче, Вучић овакав, онакав. Нешто им не иде. Ни презиме да ми изговоре како треба. Нити било шта друго. И сад се окрећу тамо око Председништва, да им неко каже у којој сам ја просторији или нисам. И то је то. И то сваки дан. И шта с тим?". рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да једино што људе на крају интересује, јесте резултат, односно да ли је нешто за њих урађено или није.

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је комплекс цркве Успења Пресвете Богородице у Крупњу где је разговарао са свештенством као и музејски комплекс.
Извор: Танјуг

Према његовим речима, политички противници када протестују, они увек губе изборну енергију.

"Ја сам увек волео шест месеци после протеста да се распишу избори. То је увек идеално време. Ми размишљамо о раду, резултатима, ономе што можемо да направимо за грађане Србије, а они нека размишљају о протестима", истакао је председник Вучић.

Запитао је и ко људима у Србији доноси више, они који протестују или они који разговарају са њима.

Председник Вучић рекао је и да није лако водити осам сати тешких разговора са људима.

"Идите, размените енергију са својим људима, идите, разговарајте с њима, па да видите, сваки има свој проблем. Сваки има своју муку, свако нешто замера држави, па ми покажите, који је то председник тако разговарао и толико времена? Па није и неће", рекао је председник Вучић.

Запитао је и зашто му не захвале за оно што је направио, него му псују мајку и истакао како болница у Лозници излгеда као свемирски брод.

Председник Вучић додао је да то виде неки други људи, обични људи на које је током посете Подрињу наилазио, јер како је рекао, људи не могу да се преваре.

Молим кинеске инвеститоре да дођу у Србију

Председник Вучић позвао је кинеске инвеститоре да дођу у Србију, да инвестирају, да отворе своје погоне, увозе репроматеријал и да се потом та роба преради са ознаком "направљено у Србији".

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је комплекс цркве Успења Пресвете Богородице у Крупњу где је разговарао са свештенством као и музејски комплекс.
Извор: Танјуг

Председник Вучић рекао је, у разгвору са грађанима, да је кроз претходне разговоре са мештанима много научио и поручио да ћемо захваљујући споразуму о Слободној трговини, "и ми и Кинези промовисати плодове од нашег заједничког рада".

Председник Вучић рекао је да ће роба да се извезе на тржиште од 2,4 милијарде становника, односно на тржиште ЕУ, Русије, Кине, ЕФТА.

Председник Вучић рекао је да је смисао онога што раде шумске управе да обнављају шуме, да их чувају и брину о њима.

"То је задатак, али и да људи могу да раде и зарађују да бисмо имали већу производњу, а не да Босна и Херцеговина или неке друге земље буду неупоредиво успешније од нас у томе. Није питање колико ћете ви да узмете пара у своје џепове, него колико ћемо да подигнемо другог човека који зависи од дрвета", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да је то смисао јер ће се на тај начин запослити двоје, троје, петоро, десеторо људи.

Председник Вучић нагласио је важност очувања шума и запошљавања што више људи у Србији.

"Морамо да обнављамо, чувамо и бринемо о шумама, али да људи могу да раде и зарађују како бисмо имали већу производњу, а не да БиХ или неке друге земље буду успешније од нас у томе", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић поручио је да морамо да држимо дефицит испод три одсто, стопу јавног дуга испод 60 процената, у односу на бруто домаћи производ, као и да чувамо стабилност јавних финансија и да водимо рачуна о будућности.

"Не сме да вам касни ни једна пензија, ни једна плата, морате да чувате курс, морате да чувате све", нагласио је председник Вучић.

Остале вести