Наставници су ти у које морамо да имамо највеће поверење

Најновије
Извор: Принтскрин

Поводом недавно усвојеног правилника о оцењивању ученика, председник Републике Србије Александар Вучић поручио је да треба још једном размислити о одлуци да родитељи оцењују наставнике, наводећи да не треба да размазимо децу и да нам родитељи воде школе.

Извор: Танјуг

"Знам да у Министарству просвете, када су спремали Закон о образовању, да су на томе радили стручни људи. Знам да када се доносе правилници о односу према наставнику, настави, на томе раде стручни људи, али као председник, замолио бих све да још једном размисле о одлуци да родитељи оцењују наставнике. Нама су потребни наставници потпуно слободни, ти људи боље од нас свих других родитеља знају како је потребно да се ради са децом. И не могу ни да замислим ситуацију у којој бих боље од било којег учитеља, наставника, професора знао како неко од моје деце учи и како се понаша на часу. И одакле бих имао право да оцењујем наставника на било који начин", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић замолио је и Владу Србије, али и све просветне институције да још један пут размисле о свим овим правилима.

"Можда и мене да упуте, можда да ми објасне зашто нисам управу, али да још један пут размисле јер није наш посао да размазимо децу и да нам родитељи воде школе, већ они које су за то плаћени и којима морамо да верујемо, а то су наши учитељи, наставници и професори", навео је председник Вучић.

Закључио је да су наставници ти у које, како је рекао, морамо имати највеће поверење, родитељи су ту да помогну, а не да одлучују уместо наставника.

Остале вести