Председник Вучић примио је честитке председника Државе Израел и државног секретара САД

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је, поводом Дана државности Републике Србије, честитку председника Државе Израел Исака Херцога.

”У име Државе Израел и њених грађана, задовољство ми је да пренесем искрене честитке Вама и народу Србије поводом Дана државности. Такође, желим да искористим ову прилику да искажем своју дубоку захвалност Вама и грађанима Србије на томе што сте били уз нас током протеклих неколико мрачних и болних месеци. Пружили сте активну и конкретну подршку народу Израела и ми ћемо увек памтити ову значајну потврду пријатељства на делу. Држава Израел цени снажне билатералне односе са Републиком Србијом и остајемо посвећени расту и јачању ових веза у годинама које долазе. Радујем се сарадњи са Вама како бисмо наставили да градимо интензивно и проактивно партнерство између наших земаља, на обострану корист наших народа. Још једном, на овај дан славља и поноса, са радошћу упућујем најлепше жеље Вама и грађанима Србије“, наводи се у честитки председника Херцога.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је, поводом Дана државности Републике Србије, честитку државног секретара Сједињених Америчких Држава Ентонија Блинкена. У честитки се каже:

„У име народа Сједињених Држава, желим да честитам народу Србије Дан државности.

Сједињене Државе цене стратешко партнерство са Србијом. Радујемо се јачању наших билатералних односа и неговању стабилније, сигурније и просперитетније будућности српског и америчког народа. Посвећени смо пружању подршке вашем циљу чланства у Европској унији и радујемо се сарадњи са новом владом Србије и нашим европским партнерима како бисмо помогли Србији у испуњавању критеријума за приступање ЕУ. Сједињене Државе охрабрују Србију да спроведе своје обавезе и настави даље путем дијалога под покровитељством ЕУ, како би се постигао свеобухватни споразум о нормализацији са Косовом.

Сједињене Државе се радују даљој економској, сарадњи у области енергетске безбедности и одбрамбеној сарадњи са Србијом. Дубоко ценимо вашу подршку суверенитету и територијалном интегритету Украјине, док наставља да пружа отпор агресорском рату Русије. Учешће Србије у мировним мисијама УН и ЕУ уз снаге САД у мултинационалној мисији Међународних снага и посматрача на Синају, представља пример непроцењиве улоге коју Србија има у јачању мира и безбедности на регионалном и глобалном нивоу.

Остале вести