Морамо да славимо нашу заставу и наше претке

Најновије
Извор: Принтскрин

Председник Републике Србије Александар Вучић оценио је да су преговори у Бриселу са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем и високим представником Европске уније за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борељом били тешки и да су одржани "у готово немогућим условима".

Извор: Танјуг

"Није био лак дан у Бриселу. У тешким и готово немогућим условима, један неуспешан састанак", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић тренутно је у Будимпешти, где га очекују састанци са мађарским и бугарским највишим званичницима.

"Сада смо у Будимпешти и чекамо разговор са бугарским премијером и мађарском председницом. Разуме се, и са мађарским премијером", рекао је председник Вучић.

Такође, председник Вучић честитао је сутрашњи празник - Дан српског јединства.

"Хоћу да свим грађанима честитам празник, сутра славимо Дан српског јединства, у целокупном српском народу. Морамо да славимо нашу заставу, нашу црвено-плаво-белу тробојку, наше претке који су нам оставили отаџбину, како бисмо умели да ценимо будућност наших потомака, због којих све радимо", рекао је председник Вучић.

Поручио је да су пред Србијом дани "великих економских победа".

"Све што смо у претходном периоду учинили је само прво полувреме, а пред нама је друго полувреме са великим економским победама, надам се огромног напретка. А то можемо само ако смо заједно и ако смо уједињени. Живела Србија и наш народ", рекао је председник Вучић.

Остале вести