Србија је поносна на баскеташе

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић угостио је мушку репрезентацију Србије у баскету 3x3, која је прошле недеље на Европском првенству у Јерусалиму освојила златну медаљу и том приликом поручио да ће сваки од њих добити по 200.000 евра уколико освоје злато на Олимпијским играма у Паризу следећег лета.

Извор: ТВ Пинк

"Стварно сам поносан на ове момке и на селектора Марка Ждера који није оправдано овде. Ови момци доносе медаљу са сваког такмичења и то је по правилу злато. Честитке свима, Савезу, Предрагу Даниловићу, ресорном министру Зорану Гајићу који је такође овде са нама. Ми се надамо злату из Париза, замолио сам их да освоје злато и ако тако буде, свако од њих ће добити по 200.000 евра", рекао је председник Вучић.

Учинићемо све да им олакшамо пут, да имају најбоље могуће услове, а на њима је да нас обрадују, додао је председник Вучић.

"Због обавеза сам гледао само полуфинални меч против Летоније, знате да "учим неку кошаркашку школу", било је задовољство гледати и видети како контролишу утакмицу и како противник нема ни промил шансе да преокрене. Нисам могао да гледам финале са Литванијом, али ћу да вратим, чуо сам да је била тешка утакмица. Хвала вам момци, Србија је поносна на вас. Живела Србија!", рекао је председник Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић угостио је мушку репрезентацију Србије у баскету 3x3, која је прошле недеље на Европском првенству у Јерусалиму освојила златну медаљу и том приликом поручио да ће сваки од њих добити по 200.00 евра уколико освоје злато на Олимпијским играма у Паризу следећег лета.
Извор: Танјуг

Српска селекција у баскету 3x3, коју су чинили Страхиња Стојачић, Марко Бранковић, Немања Бараћ и Стефан Којић, освојила је у израелском граду Јерусалиму пету титулу првака Европе у низу, а у финалу је победила Литванију 22:20 "тројком" Стојачића.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић рекао је да је нова златна медаља круна напорног рада репрезентативаца, као и улагања и помоћи државе.

"Велика захвалност овим момцима који су годинама уназад најбољи, имају светску титулу и пет узастопних европских. Хвала и држави која нам помаже, ресорном министру, Олимпијском комитету. Знам да се многима ово неће свидети што кажем, али то је тако, ми без помоћи државе не бисмо могли да имамо овакве резултате", рекао је Даниловић.

У име репрезентације говорио је Дејан Мајсторовић, капитен екипе, који је "прескочио" турнир у Израелу.

"Хвала председнику Вучићу што нас је угостио и што је одвојио време за нас. Част је и привилегија носити дрес Србије, учинићемо све да наставимо трофејни низ и на наредним великим такмичењима", рекао је Мајсторовић и затим поклонио лопту са потписима свих играча председнику Вучићу.

"Хвала на овом дивном поклону, надам се још једном оваквом поклону до краја мог мандата, пре свега из Париза следеће године", рекао је на крају председник Вучић.

Остале вести