Довешћемо инвеститора у Босилеград до краја године

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је, у Босилеграду, да ће држава до краја године пронаћи инвеститора за отварање фабрике у Босилеграду.

Извор: ТВ Пинк

Председник Вучић се на бугарском језику обратио грађанима Босилеграда и рекао да се много радује што их види.

Председник Вучић рекао је да је председник општине Владимир Захаријев човек велике енергије и да ће бити на власти док је жив, пошто увек побеђује на изборима.

"Рекли су ми да када је сахрана у селу, он више жали покојника од родбине, а кад је свадба да се више радује од оних који се жене и удају", рекао је председник Вучић у шали током свог обраћања, преносећи шта су му рекли мештани.

"Драго ми је што смо нешто покренули и променили по питању уџбеника за матерњи бугарски језик у Босилеграду. Драго ми је што нема разлике између Срба и Бугара у томе како живе и што осећате како се држава према вама односи", рекао је председник Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је Трговиште где је најавио да ће наредних дана на његов предлог Влада Србије донети одлуку да се додатно подстакне развој Пчињског, Топличког и Јабланичког округа.
Извор: Танјуг

Истакао је да је он први председник државе који је после 97 година посетио Босилеград.

Најавио је да ће бити урађен пут од Босилеграда до Трговишта, као и да ће бити поправљени и други путеви, а посебно пут до Врања и обилазница око Босилеграда.

Председник Вучић рекао је да Босилеград има просторије Кобоса и других предузећа које могу да се искористе за довођење инвеститора.

"На крају ћемо ми то вероватно решити са неким од државних инвеститора и то морамо да урадимо у наредна три месеца. Спремни смо да субвенционишемо оне озбиљне и то ћемо завршити пре краја године", истакао је председник Вучић.

Председника Вучића је испред предшколске установе дочекала велика група грађана Босилеграда и околних села као и председник Општине Босилеград Владимир Захаријев који је захвалио председнику Вучићу и додао - Босилеград није заборављен.

Председник Вучић је окупљеним грађанима рекао да је урађен део пута до Радовинца.

"Урадили смо, закрпили све што треба, то је 15, 16 километара, али од Трговишта даље, то вам је ужас. Уцртан пут, али као да га нема. У Власину ћемо да уложимо велики новац, и већ то ће да дигне Босилеград, али важно је да уложимо и у сам Босилеград, да видимо шта можемо да подижемо од туристичке понуде", поручио је председник Вучић.

Додао је да жели да дође за годину дана и да му кажу да имају 200-250 више запослених овде у новом погону и пожелео им да им деца увек буду тако весела, гласна и радосна, да се баве спортом и да будућност виде на свом огњишту, тамо где су им родитељи, деке и баке расле.

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је, у Босилеграду, да ће држава до краја године пронаћи инвеститора за отварање фабрике у Босилеграду.
Извор: Танјуг

Захвалио им је за сваку врсту подршке у овим, како је рекао, не лаким временима за нашу земљу, када се ломи комплетна и европска политика, када је важно да сачувамо земљу у овим немирним временима и допливамо до мирне луке.

"Верујем да ћемо у наредном периоду успети да се сви заједно објединимо и заједнички се супротставимо авантуризму и неодговорности да сачувамо мир и стабилност за све наше грађане и да размишљамо о расту и напретку", рекао је председник Вучић.

Додао је да ће према проценама ММФ-а, привреде европских земаља расти по један одсто.

"Ако ми будемо расли по два и по одсто та разлика између нас и њих ће се драстично смањити. То ће бити довољно да оне сиромашне земље Европске уније и претекнемо по животном стандарду. Зато вас молим да се сви заједно боримо за нашу децу и нашу земљу и уверен сам да ћемо добре резултате да постигнемо", поручио је председник Вучић.

Завршио је резимирајући грађанима да ће имати потпуно реконструисан, нов пут према Трговишту, исто ка путу за Врање и да ће имати обилазницу око Босилеграда.

Председник Вучић је потом питао министра за јавна улагања у Влади Републике Србије Марка Благојевића колико кошта обнова школе "Георги Димитров".

Како Благојевић није могао да се сети, председник Вучић га је подсетио да кошта 87 милиона динара.

"Ја боље запамтим од министра и председника општине, јер они мени доставе 100 страница и мисле да нећу да прочитам, а ја их увек прочитам. Тако да сам ја спреман, а ти Марко буди спреман следећи пут", рекао је председник Вучић што је наишло на велико одушевљење грађана.

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је, у Босилеграду, да ће држава до краја године пронаћи инвеститора за отварање фабрике у Босилеграду.
Извор: Танјуг

Додао је да верује да ће бити разлога за радост у будућности.

"Верујем да ћете ми за годину дана, када будем поново дошао, рећи да нисмо задовољни тиме што није урађено, али да је, ипак, у међувремену доста урађено. То ће за мене бити највећа похвала", поручио је председник Вучић грађанима.

Затим је обишао завршне радове на реконструкцији објекта Предшколске установе "Дечија радост" у Босилеграду.

Председник Вучић је нагласио да је потребно да се што пре уради реконструкција школе "Георги Димитров", која ће коштати 87 милиона динара или 780.000 евра. Нагласио је да просечна обнова школе кошта два милиона евра.

Представници националног савета бугарске мањине захвалили су се председнику Вучићу за све што је урадио за њих у протеклих 10 година.

"И за уџбенике, што се тиче образовања и за информисање", рекао је представник бугарске националне мањине.

Председник Вучић му је одговорио да је много важно да људи имају будућност овде.

"Овде је народ много добар и вредан и воли своју државу", рекао је председник Вучић и додао је добио и чоколаду за свог сина.

Остале вести