Одлучност Србије да настави са реформским процесима

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, са којом је разменио мишљења о актуелној ситуацији у региону, наставку евроинтеграционог пута Србије, неопходним реформама, као и о току дијалога Београда и Приштине.

Председник Вучић је изразио захвалност Европској комисији на помоћи и подршци у развоју и модернизацији енергетске и транспортне инфраструктуре у Србији, као и на личној посвећености коју председница Комисије фон дер Лајен пружа европском путу наше земље.

Председник Вучић је нагласио одлучност Србије да настави са реформским процесима у циљу бољег живота свих грађана и достизања статуса пуноправног члана у Европској унији.

Тим поводом, председница Европске комисије Фон дер Лајен нагласила је да је будућност Србије у ЕУ и позвала на предузимање даљих важних корака на том путу.

Председник Вучић је председницу Фон дер Лајен обавестио о стању дијалога Београда и Приштине и истакао да Србија остаје привржена разговорима под покровитељством ЕУ и проналажењу компромисног решења за нормализацију односа, уз јасно наведена ограничења, а све у циљу очувања мира и стабилности и ширења сарадње у региону.

Остале вести