Србијa доследна политици очувања мира и стабилности у региону

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Босне и Херцеговине Елмедина Конаковића, са којим је разговарао о јачању свеукупне сарадње двеју земаља, европском путу региона и другим актуелним питањима.

Председник Вучић је честитао министру Конаковићу на именовању и рекао да је Србија опредељена за јачање билатералних односа са БиХ уз даљу изградњу међусобног поверења и солидарности. Он је нагласио доследност Србије политици очувања мира и стабилности у региону и поштовања међународног права, као и да у том смислу наша земља поштује интегритет Босне и Херцеговине и Републике Српске унутар БиХ, као и сваки договор два ентитета и три конститутивна народа у оквирима постављеним Дејтонским мировним споразумом.

Председник је поновио да Србија поздравља одлуку о додељивању Босни и Херцеговини статуса кандидата, истакавши да је то позитиван сигнал за даљи напредак и повезивање целог региона.

Саговорници су се сагласили да, у том контексту, реализација заједничких инфраструктурних пројеката, међу којима је тренутно свакако најважнији изградња ауто-пута Београд-Сарајево, даје додатни импулс снажном јачању економске сарадње, али и бољем повезивању.

Остале вести